Первоцвіти Золочівщини Харківської області

Про матеріал
У матеріалі наведено різноманітність первоцвітів Золочівщини Харківської області. Тут як звичайні первоцвіти, так і ті, що занесені до Червоної Книги України. Презентацію можна використати як позакласний виховний захід, як додаток на уроках географії, біології та Харківщинознавства
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Багаторічна цибулинна рослина Цвіте одразу після того як тане сніг (кінець лютого - березень)

Номер слайду 3

Багаторічна трав'яниста рослина родини лілійних, заввишки 20– 30 см. Цвіте у квітні – травні. Категорія – зникаюча, занесена до Червоної книги України.

Номер слайду 4

 Місцеві назви — фіалка пахуча, кінські копитця, підлісок. Багаторічна трав'яниста ранньовесняна рослина родини Фіалкових. Цвіте ранньою весною і влітку. Рідкісна рослина.

Номер слайду 5

 Рослини 15-30 см заввишки. Цибулина 1 — 2 см в діаметрі. Цвіте в квітні-травні. Рідкісна рослина.

Номер слайду 6

З бульбоцибулини виходить одна або рідше дві-три квітки. Рідкісна рослина.

Номер слайду 7

Багаторічна трав'яниста рослина з родини Жовтецеві, висотою до 40см. Цвіте в березні-травні. Зникаюча рослина, занесена до Червоної книги України.

Номер слайду 8

Це — багаторічна кореневищна трав'я­ниста рослина з родини Жовтецевих. Цвіте у травні — червні.

Номер слайду 9

Це ранньовесняна, цибулинна рослина. Рослина зимостійка, світлолюбна, віддає перевагу відкритому місцю розташуванню. Зникаюча рослина, занесена до Червоної книги України.

Номер слайду 10

Це — багаторічна трав'яниста цибулинна рослина родини лілійних. Цвіте у травні.

Номер слайду 11

Родина Жовтецеві Багаторічна трав'яниста рослина 25—30 см заввишки. В березні — квітні з пазухи прикореневого листка виростає волохата стрілка з волохатим лапчасторозсіченим, сидячим приквітком — накривалом, яке своїм диханням розтоплює над собою сніг. Мороз, заморожуючи талу воду, створює над рослиною льодову «оранжерейну» шибку, яка дає змогу рослині нагромадити досить тепла, потрібного для швидкого її розвитку. Цвіте в квітні — травні, іноді також у серпні — вересні.

Номер слайду 12

Родина Превоцвіті. Єдина в Україні реліктова ексклюзивна зникаюча рослина на півночі Кримського півострова. Кримська популяція іноді розглядається як окремий ендемічний вид.

Номер слайду 13

Згідно з чинним законодавством , під час торгівлі рідкісними рослинами та їхніми частинами громадяни порушують такі закони України: «Про рослинний світ» «Про охорону навколишнього середовища» «Про Червону книгу України» та відповідно до ст.. 77 розділу І, 85, 88, 88 розділу І, 90, 91 Кодексу України про адміністративні порушення караються штрафами. Порушниками вважають усіх тих осіб, які збирають, продають та купують такі рослини. За кожний такий рослинний екземпляр, залежно від виду, передбачається штраф від 9 до 15 гривень.

Номер слайду 14

не руйнувати й не знищувати місця де вони ростуть; не зривати їх під час цвітіння; посилити охорону на місцях масового зростання рідкісних видів; проводити агітаційну та просвітницьку роботи.

Номер слайду 15

ppt
Додано
21 лютого 2023
Переглядів
214
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку