Підготовче заняття на тему: "Ви - майбутні пешокласники. Знайомство."

Про матеріал
Підготовче заняття на тему: "Ви - майбутні пешокласники. Знайомство." Містить презентацію із яскравими та наповненими слайдами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Заняття 1 Тема: Ви - майбутні пешокласники. Знайомство.

Номер слайду 2

Мета: познайомити учнів одне з одним, вивчити коло їх інтересів, навчити правильній посадці за партою, правилами поводження на уроці та перерві в школі; ознайомити дітей з назвами шкільного приладдя та його призначенням, розвивати в учнях здатність до роботи в колективі, в парі, уміння працювати з сигнальними картками, просторову уяву, виховувати товариські відносини між дітьми, доброзичливе ставлення одне до одного. Обладнання: сигнальні картки з намальованими личками - сумним і веселим, олівці, макет ромашки, пелюстки до неї за кількістю зайнятих парт у класі, мікрофон, предметні малюнки, музичний супровід.

Номер слайду 3

Добрий день, діти! Ви сьогодні вперше завітали до школи, щоб навчитися бути першокласниками. Першокласник – учень школи, який навчається бути школярем. Ви хочете бути школярами? Давайте уявимо, що я – ведуча телешоу «Найкращі в світі першокласники», і я у вас хочу взяти інтерв’ю.

Номер слайду 4

Прийом «Мікрофон»Вчитель дістає мікрофон, пропонує дітям по черзі ( спочатку – найсміливішим, хто бажає) розказати про себе, назвавши своє ім’я, прізвище, вік, чим любить чи бажає зайнятися, а в кінці казати фразу «І я – першокласник (першокласниця)!». При цьому вчитель показує, що для відповіді потрібно встати з місця.

Номер слайду 5

Любі діточки, щиро дякую за ваші розповіді. Хочу подарувати вам на честь нашої першої зустрічі особистого, маленького Ангелика-охоронця. Нехай він вам допомагає добре вчитися, рости успішними і чесними людьми. Послухайте вірш. Ангел молиться за квіти , щоб синіли. Ангел молиться за душі, щоб ясніли. Ангел молиться за діти , щоб зростали. Батька , неньку своїх шанували. Ангел молиться за свічку , щоб не згасла ,Помолімося із ним , будь ласка. Я з тобою помолюсь крилатий друже ,Щоб ці дітки зростали добрі й дужі.

Номер слайду 6

Чудово! Молодці! От ми й познайомилися. Діти, скажіть, будь ласка, яка нині пора року? Зима? А взимку падає сніжок, в повітрі кружляють сніжинки До нас у гості теж завітала зірочка - сніжинка. Вона принесла вам загадки і просить їх розгадати.

Номер слайду 7

Вона вчить, хоча мовчить,З нею весело дружить,Лиш для цього треба знати, Як в ній літери читати

Номер слайду 8

Штучка слід лишає всюди,Де проводять нею люди,Ця маленька штучка. В школі зветься…

Номер слайду 9

Щоб ручки не губилися,В портфелі не сварилися,В коробці й олівець,Вгадав – ти молодець

Номер слайду 10

Це друг і помічник,До нього учень звик. Він носить вам всім залюбки. Альбоми, зошити, книжки,І ручки. Носимо в руках. Цю сумку. Краще ж –на плечах.

Номер слайду 11

Дерев’яний молодець. Намалює острівець,Дім, метелика, квітки –Все малює залюбки. У коробці їх сім’я –Кольори всіх знаю я. Хто ж ці друзі-молодці?

Номер слайду 12

Дванадцять сорочок –Паперовий все листочок. Лінії, клітинки,Навіть і картинки. В нім писати просить. Друг наш добрий…

Номер слайду 13

Темна, мов осіння ніч,Незамінна в школі річ. Крейдою писать на ній. Цифри й букви ти зумій.

Номер слайду 14

Відгадали? Молодці! А зараз ми попрацюємо та кольоровими олівцями розмалюємо шкільне приладдя.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

- А тепер я пропоную відгадати ще одну загадку: Стоїть вулик придорожній,Уночі завжди порожній,Вранці і вдень гуде, оживає,А вночі - відпочиває.

Номер слайду 17

- Так, це школа. А ви – маленькі школярики. Давайте пограємо у гру, що можна і що не можна робити у школі.

Номер слайду 18

1. Приходити в школу вчасно

Номер слайду 19

2. Сидіти за партою рівно

Номер слайду 20

3. Ловити рибу у акваріумі

Номер слайду 21

4. Писати під партою

Номер слайду 22

5. Говорити на уроці без дозволу вчителя

Номер слайду 23

6. Читати

Номер слайду 24

7. Писати

Номер слайду 25

8. Грати у ігри на перерві

Номер слайду 26

Які ви молодці!Ви виконали усі завдання, які я сьогодні для вас підготувала. За те, що ви були такі сьогодні активні я дарую ось такі кольорові кульки!

Номер слайду 27

До нових зустрічей!

pptx
Додав(-ла)
Бойчук Дарія
Додано
25 березня
Переглядів
35
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку