Підготовка вихователів та вожатих загонів до фізкультурно-спортивної роботи

Про матеріал
Фізоргами у загонах обирають найкращих спортсменів та організаторів.Фізрук завжди повинен пам’ятати, що фізорги - це діти які відпочивають у таборі.І плануючи роботу з фізоргами, слідкувати щоб вона була цікавою і легкою.
Перегляд файлу

1 Робота керівника фізичного виховання з фізкультурними організаторами загонів.

Фізоргами у загонах обирають найкращих спортсменів та організаторів. Протягом всієї зміни, якщо вірно організувати роботу, вони будуть першими помічниками. Починається робота фізорга з першого засідання “Комітету фізоргів”, де обговорюється вся робота яку запланувал фізрук. Треба дуже уважно вислухати міркування фізоргів. Врахувати зауваження і пропозиції проведення цікавих фізкультурних заходів обов’язково будуть тому, що діти відпочивають не тільки у даному таборі, а і у інших оздоровчих таборах. Там теж проводяться цікаві спортивні заходи, або варіанти тих заходів які вже заплановано. І якщо всім фізоргам сподобається пропозиція, ці спортивні заходи треба обов’язково внести план.

  Подальша робота фізоргів складається:

  1. Кожен день коротенькі засідання, краще після вечері. Обговорення фізкультурних заходів проведених протягом дня у кожному загоні. Планування роботи на наступний день.
  2. Суддівство змагань.
  3. Проведення старшими дітьми ранкової гімнастики у молодших загонах або зі своїми однолітками.
  4. Організація тренувань у своїх загонах - підготовка до змагань на першість дитячого оздоровчого табору.
  5. Проведення змагань на звання “чемпіон загону” з різних видів спорту.
  6. Проведення в загоні рухливих ігор, естафет та розваг.
  7. Активна участь у організації та проведенні спортивних свят, походів.

 

Фізрук завжди повинен пам’ятати, що фізорги - це діти які відпочивають у таборі. І плануючи роботу з фізоргами, слідкувати щоб вона була цікавою і легкою. Ніколи не заставляти фізоргів щось виконувати против їх бажання. І в кінці зміни, в урочистій обстановці (можна на закритті “Малих Олімпійських Ігор”) обов’язково треба нагородити кращих фізоргів загонів.                                         

      

docx
Додано
29 грудня 2020
Переглядів
254
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку