Підприємства електроенергетики Дніпропетровської області.

Про матеріал
Презентація на тему географія свого регіону "Електроенергетика Дніпропетровської області".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підприємства електроенергетики Дніпропетровської областіУкладач учитель географії КЗО «СЗШ №6» ДМРЛихолат В. М.

Номер слайду 2

Електроенергетика. Енергогенеруючіпідприємства. Енергопостачальні підприємства. ТЕСТЕЦВЕССЕСГЕСТеплогенеруючі установки. ДТЕКДніпровські електромережі

Номер слайду 3

генераціясистема передачісистема розподілуспоживачіГенеруюча станція. Генеруючийтрансформатор. ЛЕП765, 500, 345, 230та 138 к. Вт. Трансформатор перетворення138 к. Вт в 230 к. Вт. Стабілізатор. СПОЖИВАЧОператор системи передачіЗгідно з українським законодавством «Оператор системи передачі» (ОСП) визначений тільки для передачі електроенергії. Це юридична особа, відповідальна за експлуатацію, диспетчеризацію, забезпечення технічного обслуговування, розвиток системи передачі та міждержавних ліній електропередачі, а також за забезпечення довгострокової спроможності системи передачі щодо задоволення обґрунтованого попиту на передачу електричної енергії.

Номер слайду 4

генераціясистема передачісистема розподілуспоживачіГенеруюча станція. Генеруючийтрансформатор. ЛЕП765, 500, 345, 230та 138 к. Вт. Трансформатор перетворення138 к. Вт в 230 к. Вт. Стабілізатор. СПОЖИВАЧОператор системи розподілу. Оператор системи розподілу (ОСР) — юридична особа, яка відповідає за безпечну, надійну та ефективну експлуатацію, технічне обслуговування та розвиток системи розподілу і забезпечення довгострокової спроможності системи розподілу щодо задоволення обґрунтованого попиту на розподіл електричної енергії з урахуванням вимог щодо охорони навколишнього природного середовища та забезпечення енергоефективності.

Номер слайду 5

ПАТ «ДНІПРОЕНЕРГО»Центральний офіс. ПАТ «Дніпроенерго»м. Дніпро. Криворізька ТЕС – встановлена потужність 2 820 МВт Запорізька ТЕС – встановлена потужність 3 600 МВт Придніпровська ТЕС – встановлена потужність 1 740 МВт

Номер слайду 6

Криворі́зька ТЕС — найбільша електростанція у Дніпропетровській області. Одна з найбільших теплових електростанцій України. Криворізька ТЕС розташована за 20 км на захід від районного центру Апостолове і за 2 км від Зеленодольська. Станція забезпечує електроенергією Центр України та Західну частину Республіки Польща. Криворізька. ТЕС

Номер слайду 7

Запорізька теплова електростанція — за встановленою електричною потужністю одна з найпотужніших теплоелектростанцій України (проект аналогічний Вуглегірській ТЕС). Станція забезпечує електроенергією економіки південних областей держави. Розташована на території Запорізької області за 140 км на південь від обласного центру міста Запоріжжя і за 3 км від міста Енергодар. Запорізька. ТЕС

Номер слайду 8

Придніпрóвська ТЕС — теплова електростанція, розташована на сході міста Дніпро у Самарському районі на лівому березі річки Дніпро. Придніпровська ТЕС

Номер слайду 9

ТЕХНОЛОГІЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ«Дніпроенергоремонт» - ремонт технічного устаткування.«Дніпроенергоавтотранс» - транспортні послуги.«Дніпроенергоспецремонт» - ремонт будівель та споруд.«Дніпроенергоналадка» - обслуговування лічильників і ліній зв’язку.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

1956початок будівництва196315 грудня введено І агрегат1964 Запуск ГЕСЧерез водозливну греблю, будівлю ГЕС та шлюз збудовано міст, по якому прокладена залізнична колія та автомобільний шлях. По лівобережній земляній греблі прокладено автошлях, що дозволило з’єднати лівий та правий береги Дніпра та розширить місто Кам’янське за рахунок будівництва лівобережного житлового комплексу на 100 тис. жителів, а також дозволило збудувати Аульську насосну станцію, яка забезпечує питною водою місто Кам’янське, Дніпро та інші населені пункти Дніпропетровської області. Так на гідроенергетичній карті України з’явився новий об’єкт.

Номер слайду 13

Розрахована на середньорічне виробницво електроенергії — 1328 млн к. Вт/год., при напорі 10,5 м. Середньодніпровська ГЕС бере участь у покритті графіка навантаження енергосистеми України. Її спорудження забезпечило використання гідроресурсів на дільниці Дніпра між Кременчуцькою та Дніпровською ГЕС, створення глибоководного шляху для плавання великотоннажних суден.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

У Дніпропетровській області працюють 64 сонячні електростанції. Їх загальна потужність – 747 МВт. Це найбільше в Україні.

Номер слайду 18

Деталі проєкту: Загальна потужність – 5,7 ­МВт. Статус – введена в експлуатацію. Тип ФЕС – мережева (35 к. В)Сонячні модулі – полі-Si (330 Вт)Стрінгові інвертори – Huawei Sun 2000-60 KTLТип опор – фіксовані, наземні на геошурупах. Площа ФЕС – 8 га. Розташування об’єкту – Дніпропетровська область. Наземна сонячна електростанція “Чумаки”

Номер слайду 19

Солар парк. Підгородне

Номер слайду 20

У 2017р. загальний обсяг відпуску електроенергії за всіма джерелами постачання енергії складав 4,9 млрд.к. Вт год, теплоенергії – 11,2 млн. Гкал. Установлена електрична потужність за усіма видами енергогенеруючих установок на початок 2018р. становила 5621,4 тис.к. Вт, установлена теплова потужність – 20,7 тис. Гкал/год. У Дніпропетровській області.

Номер слайду 21

Серед джерел постачання електроенергії та за видами генеруючих установок переважали теплові електростанції, джерел постачання теплоенергії – теплоцентралі (котельні). Майже 10% генеруючих підприємств (установок) з виробництва електроенергії та теплоенергії працювали на біопаливі. Ними було відпущено 43,6 млн.к. Вт год електроенергії та 476 тис. Гкал теплоенергії (1% і 4% від загальних обсягів відпуску відповідно).

pptx
Пов’язані теми
Географія, 9 клас, Презентації
До підручника
Географія 9 клас (Стадник О.Г., Довгань Г.Д.)
Додано
16 січня 2023
Переглядів
1535
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку