Підсумкова контрольна робота.

Про матеріал
Добобрий день! Контрольна робота розрахована на курс - "Іноземна (англійська) мова за професійним спрямуванням - кухар" для здлбувачів освіти ІІ курсу. Кожне завдання оцінюється певною кількістю балів. Загальна сума за вірно виконану контрольну роботу - 12. Бажаю успіхів при підготовці та виконанні роботи!!!)))
Перегляд файлу

Control work № 2.

  1. Write down the Ukrainian equivalent for each word (1b.)

(Запишіть український відповідник до кожного слова)

Овочі, фрукти, спеції, прянощі, напої, ягоди, гриби, апельсин, огірок, кава, розмарин, перець, сіль, м’ята, полуниця, молоко.

  1. Write down 12 names of flour and confectionery products. (1b.)

(Запишіть 12 назв борошняних і кондитерських виробів).

  1. Write down all the types of dough that you know, but at least 6 . (2b.)

(Запишіть усі види тіста, які Вам відомі, але не менше 6ти).

  1. Fill in the table (2b.)

(Заповніть таблицю.)

Texture of Dough

Characteristics

Uses

Mealy Dough

 

 

 

 

Flaky Dough

 

 

 

 

  1. Write down 12 tips for making different types of dough (2b.)

(Запишіть 12 порад  щодо приготування різних видів тіста)

  1. Translate the text into English and write (4b.)

(Перекладіть текст на англійську мову і запишіть.)

   Рецептів борщу існує стільки ж, скільки українських сімей. Густий наваристий борщ сподобається всім.

   Борщ – це культурне надбання України, наша гордість та кулінарний символ нашої країни. Бути байдужим до цього густого наваристого супу просто неможливо.

   Рецептів борщу існує безліч і ледь не кожна господиня має свій власний. Хтось любить борщ із квасолею, хтось готує без капусти, а хтось варить його з грибами. Доволі часто рецепти борщу в сім’ях дбайливо передаються з покоління в покоління, а деякі навіть тримаються у суворій таємниці.

   Класичний український борщ

  1. Вода – 1,5-2 л.
  2. свинина або яловичина на кістці – 400 г
  3. картопля – 4 шт. (середні)
  4. буряк – 2 шт. (невеликі)
  5. морква – 1 шт.
  6. цибуля – 3 шт. (середні)
  7. капуста білокачанна свіжа – 300 г
  8. томатна паста – 2 ст. л.
  9. соняшникова олія – 4-5 ст. л.
  10. лимонна кислота – дрібка
  11. сіль, лавровий лист, зелень – за смаком.

   Спершу варимо бульйон. У каструлю наливаємо 1,5-2 літра води. Додаємо м’ясо й ставимо на середній вогонь. Перед закипанням знімаємо піну. Щойно бульйон закипить, накриваємо кришкою і варимо на повільному вогні годину-півтори.

   Тим часом готуємо засмажку. Чистимо буряк, моркву та цибулю. Буряк натираємо на крупній тертці, а моркву – на середній. Цибулю нарізаємо кубиками.

   На середньому вогні в сковороді розігріваємо олію, висипаємо туди цибулю та моркву, смажимо 5 хвилин. Потім додаємо буряк (його можна посипати лимонною кислотою або збризнути соком свіжого лимона – так борщ буде по-справжньому червоним). Смажимо овочі ще 5 хвилин, додаємо томатну пасту, перемішуємо й смажимо все ще 5-7 хвилин.

   А тепер варимо сам борщ. З бульйону виймаємо м’ясо і, поки воно холоне, кидаємо в бульйон нашатковану капусту. Через 5-10 хвилин додаємо нарізану соломкою картоплю. Відокремлюємо м’ясо від кістки й нарізаємо кубиками. Повертаємо м’ясо в борщ, солимо його і додаємо засмажку. Перемішуємо борщ, кладемо лавровий лист і дрібно посічену зелень, накриваємо кришкою та варимо все ще 5-7 хвилин.

   Подаємо борщ зі сметаною і зеленню.

 

docx
Додано
19 лютого
Переглядів
502
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку