Підсумковий тест з технології для 5 класу
1. Зроблена з тканини вузликова лялька називається
а) Лялька-писанка б ) Лялька-дряпанка в) Лялька-мотанка
2. Бутерброд, в якому продукти містяться між двома скибочками хліба чи булки, називається
а) Закусочний б) Відкритий в) Закритий
3. Скибочка хліба або булки, на яку покладені додаткові харчові продукти-це
а) Піца б) Бутерброд в) Млинець
4. Що таке кухонний посуд?
а) Посуд для подавання та споживання страв б) Посуд для приготування їжі
5. Установлені норми поведінки та правила ввічливості людей у суспільстві в цілому та за столом, зокрема називається
а) Сервірування б) Меню в)Етикет
6. До столового посуду індивідуального призначення належить
а)Тарілки, ложки, виделки б)Кастрюлі, кришки,друшляки в)Вази, блюда, маслянки
7. Основою будь-якого бутерброда є
а) Масло б) Сир в) Хліб г) Ковбаса
8. Термін зберігання бутербродів в холодильнику
а) Не більше доби б) Не більше 3 годин в) Не більше 5 годин
9. Перелік страв, напоїв. які подають на сніданок, обід чи вечерю -це
а) Меню б) Етикет в) Сервірування
10. Стародавня лялька-мотанка традиційно робилася без
а) Очей б) Ніг в) Рук г) Обличчя
11. Для розмічання великої кількості однакових деталей використовують
а) Кресленик б) Шаблон в) Ескіз
12. За інструкційною картою виконати виріб
«Закладка для книги»
№ п/п |
Послідовність виконання робіт |
Ескіз |
Інструменти і матеріали |
|
1 |
Розмітити основу виробу |
|
Лінійка, гумка, простий олівець. |
|
2 |
Вирізати основу виробу |
|
Ножиці |
|
3 |
Розмітити деталі оздоблення закладки |
|
Лінійка, гумка, простий олівець, шаблони. |
|
4 |
Вирізати деталі оздоблення закладки |
|
Ножиці |
|
5 |
Приклеїти деталі оздоблення на основу. |
|
Клей, пензлик. |
|
6. |
Приєднати кольорову стрічку. |
|
Кольоровий папір |