Писанка - зернівка. (презентація)

Про матеріал
Українська писанка - символ Великодня. Це наше неповторне багатство яке потрібно берегти і пишатися ним перед усім світом. Не забувати, розвивати, популяризувати так як це робили наші предки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська писанка – символ Великодня. Писанка – це неповторне багацтво, яке треба берегти і пишатися ним перед усім світом.

Номер слайду 2

Слово «писанка» походить від слова «писати» , тобто прикрашати орнаментом. Яйце ототожнювало сонце. Воно є оберегом. Ще здавна люди вірили, що писанка здатна притягувати добрі сили, а лихі відганяти. Шведський вчений-дослідник Арне, стверджує що звичай фарбування писанок виник в Україні, а згодом поширився в інших країнах світу.

Номер слайду 3

Кожна писанка – унікальне явище, що поєднує у собі орнаментальний генокод етносу, інформацію про індивідуальність митця, його уяву про прекрасне, його технічні прийоми, місцевість і час виготовлення. Вона залишається найбагатшим джерелом орнаментальних композицій і привертає увагу художників-професіоналів у багатьох країнах світу.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Зернівка!Головною відмінністю та перевагою писанки-зернівки являється те, що в поєднанні з досить могутніми та сильними символами, насіння, яке являється символом добробуту, родючості, чистоти, надає їм ще більшої могутності.

Номер слайду 6

Виготовлення зернівки складається з таких етапів: 1. Підготовка яйця до декорування. 2. Нанесення ліній орнаменту. 3. Викладка та закріплення насіння на поверхні яйця. 4 . Заключна обробка зернівки.

Номер слайду 7

Декупаж. Техніка декупаж з’явилася в Німеччині в кінці 9 ст. До нас техніка декупаж прийшла не досить давно, але набула великого поширення. В наш час його використовують для декорування різних речей а також подарунків. Це можуть бути: горщики для квітів, книги, посуд, шкатулки, вази, навіть можна застосовувати для одягу та взуття.

Номер слайду 8

Виготовлення писанки – декупаж складається з таких етапів:1. Розділяємо шари серветки та вирізаємо малюнок.2. Прикладаємо вирізану картинку до яйця. На картинку наносимо клей ПВА пензликом.3. Обклеюєм все яйце малюнками що вирізали.

Номер слайду 9

Бажаю успіху та натхнення!

pptx
Пов’язані теми
Технології, 6 клас, Презентації
Додано
17 січня 2023
Переглядів
1222
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку