Пісня - то душа народу!

Про матеріал
Тематичний урок-концерт з музичного мистецтва, приурочений Міжнародному дню музики "Пісня - то душа народу!". Розроблений вчителем музичного мистецтва Цвілишиним В.А.
Перегляд файлу

«Пісня – то душа народу!»

 

(Музичний фон)

 

Ведуча:

«Мета музики – чіпати серця», – це слова великого німецького композитора Йоганна Себастьяна Баха. Музика – універсальна мова людства. Вона об’єднує у собі літературу, театр, кіно, цирк, хореографію та навіть образотворче мистецтво. Важко собі уявити світ без музики: сірий, нудний, безкрилий та одноманітний.

Першого жовтня увесь світ відзначає Міжнародний день музики і ми доєднуємося сьогодні до цього разом: глядачі та артисти.

Отож, запрошуємо на свято, яке мажорними акордами додасть усім нам настрою та оптимізму у цей буремний, доленосний час для нашої держави, нашого мальовничого, квітучого українського краю.

 

«Музика рідного дому» (7 клас)

 

Ведуча:

Величезне різнобарв’я традицій має наша нація. Український мелос, як народний фольклор, так і класична та популярна музика, широко відомий по всьому світу. Ми оспівуємо наш побут, історію, героїзм і наші вкраїнські символи: народні та державні. Народне прислів’я каже: «Без верби і калини – нема України».

 

«Вербовая дощечка» («Співаночка»)

«Ой, у лузі калина» («Співаночка»)

 

Ведуча:

Козацький дух живе у наших серцях. Жертовність та героїзм наших волелюбних предків, їх нескореність і самопожертва навічно закарбовані у нашій пам’яті. Вони надають нам сил для боротьби з одвічним ворогом.

Козаки й козачки неньки України, тримаймо гордо й високо перемоги нашої стяг, співанками і думами козацькими гартуймо дух наш молодецький!

 

«Пісенька джури» (Немирівський Богдан)

 

Ведуча:

У музиці нашій злилися Поліські ліси,

Осяяні сонцем безкрайні південні степи;

Із Криму вкраїнські чумацькі шляхи,

Дикого поля славетні козацькі стежки;

Велич моря Чорного, пороги Дніпра,

Карпат загадковість, гуцульська сторона.

 

«Ой, заграйте дударики» («Співаночка»)

 

Ведуча:

Ми всі з вами звикли слухати музику та співати пісень, тому що літературна та поетична складова є важливою частиною музичного твору. Хоча не меншою насолодою є слухати як настрій передає інструмент. Як чарівно буває віднайти, розгледіти, відчути щастя і радість, меланхолію і печаль, ніжність і романтичність, де слова просто відсутні, а в допомогу тут може прийти лише серце та емоція.

 

«Felicita - Soli - Io da solo» (Інструментал) (Цвілишин Владислав, вчитель музичного мистецтва)

 

Ведуча:

Скільки митців возвеличили жінку у літературі, музиці, скульптурі, фігурними мазками на полотнах - важко буде перерахувати навіть за добу. Про жіноче щастя, чи гірку долю співали і самі представниці прекрасної статі. А які ж красномовні дифірамби завжди виголошують їм чоловіки. Не хочеться образити нікого, але українки - найкращі!

 

«Українські дівчата» (Бегас Уляна 5 клас)

 

Ведуча:

Видатний український педагог Василь Олександрович Сухомлинський слушно зазначив: «Як гімнастика випрямляє тіло, так музика випрямляє душу людини». А народне прислів’я говорить: «У здоровому тілі – здоровий дух». Але як тіло може бути здоровим, коли душевну рівновагу підтримують добрі та світлі емоції? Вони приходять до людини коли вона займається улюбленою справою, з приємністю проводить дозвілля, коли в сім’ї панує лише добробут та злагода. В такі моменти можна сміливо сказати, що вона на всі сто відсотків щаслива.

 

«Сто відсотків щастя» (Горобець Анастасія 6 клас)

 

(Виступаючі виходять на сцену)

 

Ведуча:

Ми не втомимося повторювати: «Згинуть наші вороженьки, як роса на сонці».

Ми Переможемо!

І Все буде Україна!

 

«Переможемо» (Всі учасники)

docx
Пов’язані теми
Музичне мистецтво, Сценарії
Додано
4 вересня
Переглядів
33
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку