Плакат до конкурсу "Життєдіяльність та творчі відкриття О.М.Бутлерова"

Про матеріал

Теорія, яка змінила звіт.

Ця розробка може бути використана у позакласній роботи для підвищення інтересу вивчення хімії через особистість великого вченого О.М.Бутлерова та його теорії органічних речовин.

В цій розробці включена цифрова компетентність. Для участі у конкурсі необхідно працювати з гаджетами-телефоном чи планшетом,на якому установлена програма зчитування QR-штрих кода.

Тест з 10 питань відкривається,якщо його зчитати гаджетом.Результати приходять вчителю на пошту та визначаються кращі знавці.

Перегляд файлу

ТЕОРІЯ, ЯКА ЗМІНИЛА СВІТ.

157 РОКІВ ТЕОРІЇ БУДОВИ ОРГАНІЧНИХ РЕЧОВИН О.М.БУТЛЕРОВА

Сучасна органічна хімія тріумфально прямує світом, з фантастичною швидкістю відкриває нові речовини, розширює межі знань, проникає семимильними кроками до багатьох наук-і

все це завдяки основній теорії О.М.Бутлерова.

Значення теорії важко переоцінити, вона дозволяє хімікам поглянути на молекули органічних сполук як на систему, у якій існує суворий порядок зв’язку між атомами.

Ця теорія є справедливою не тільки для органічної хімії, але й для багатьох суміжних наук.

Так хто ж створив перший істотний крок в історії органічної хімії?..

Бу́тлеров Олекса́ндр Миха́йлович (3(15) вересня 1828, Чистополь5(17) серпня 1886,Бутлерівка)російськийхімік, основоположник теорії хімічної будови, яка лежить в основі сучасної органічної хімії, засновник школи хіміківорганіків.

 У 1849 році закінчив Казанський університет і там же викладав у 1850—1868 роках. З 1869 року — професор Петербурзького університету, з 1874 — ординарний академік Петербурзької академії наук. Наукова діяльність

Бутлерова була спрямована на створення і утвердження теорії будови органічних сполук. За цією теорією властивості хімічні сполуки залежать від кількості і якості атомів, з яких складається молекула, від послідовності і характеру їхнього зв'язку та взаємного впливу. Бутлеров вважав, що кожній молекулі речовини відповідає певна будова, яку можна виразити за допомогою формули, де більшменш точно відображені реальні зв'язки та розташування атомів у молекулі.

Теорія Бутлерова пояснила явище ізомерії, дала можливість визначити будову органічних речовин і передбачити нові класи органічних сполук. Бутлеров добув полімер формальдегіду(1859), синтезував уротропін (1860), вперше добув штучну цукристу речовину (1861).

В 1864—1866роках опублікував підручник «Вступ до повного вивчення органічної хімії», в якому теорія хімічної будови була вперше поширена на всі класи органічних сполук.

У 1963 році на честь Бутлерова у Києві названо вулицю.

УВАГА!КОНКУРС «Тест на гугл-формах «Життєдіяльність та творчі відкриття

О.М.Бутлерова»

ДЛЯ КОГО?-для учнів 10 та 11 класів. ЯК ПРИНЯТИ УЧАСТЬ? 

1)Встановити на телефон додаток сканер QR-коду 

2)Скануй цей код--------------------------------------------------------

3)Перейди за відкритим посиланням, пройди тест

4)Чекай на подарунки

*Якщо заплутався, звертайся до вчителя хімії Валерії Євгеніївни або напиши листа на valeriechembio@zapisp.com 

Всім успіху!

 

pdf
Додано
14 серпня 2018
Переглядів
1015
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку