планети земної групи

Про матеріал

презентація презентація презентація презентація презентація презентація презентація м презентація презентація

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Планети земної групи. Виконала: Таратута Ангеліна

Номер слайду 2

До планет земної групи відносяться такі планети: Меркурій Венера. Земля Марс

Номер слайду 3

Особливості планет земної групи. Пла­нети земної групи — Земля, Меркурій, Венера і Марс мають відносно невеликі розміри і масу, складаються з важких хімічних елементів і тому мають велику гу­стину (близько 5 г/см3) та тверду поверхню.відносно невеликі розміри;тверда поверхня, висока щільність і схожий склад (кисень, кремній, алюміній, залізо, магній та інші важкі елементи) ;наявність атмосфери;однакову будову: ядро із заліза з домішками нікелю, мантія, що складається з силікатів, і кора з силікатних порід (окрім Меркурія - у нього кори немає)

Номер слайду 4

Меркурій - найближча до Сонця планета. Повний оберт на небі завершує за 88 діб, період обертання Меркурія навколо своєї осі дорівнює 58,65 Доби. Температура нічної півкулі близько 110 К. У складі атмосфери виявлена невелика кількість водню, гелію й кисню, містяться й деякі інертні гази, наприклад, аргон і неон. МЕРКУРІЙ

Номер слайду 5

Перші згадки про Меркурій сягають шумерських часів близько 3000 років до н.е. Людина яка на Землі важить 80 кг, на Меркурію важитиме 30,4 кг або 38% земної ваги. Якщо б ви жили на Меркурію то могли б святкувати Новий рік кожні 88 земних дні. Один сонячний день (час з полудня до полудня на поверхні планети) на Меркурію триває 176 земних діб.

Номер слайду 6

РІВНИНА КАЛОРІС НА МЕРКУРІЇНа поверхні Меркурія були виявлені також величезні рівнини,які заповнені застиглою базальтовою лавою. Це свідчить, що планета була колись розігріта,внаслідок чого у той час відбувалася інтенсивна вулканічна діяльність.

Номер слайду 7

Знімки поверхні Меркурія,як були зроблені за допомогою АМС "Марінер-10"(США),вражають схожістю його рельєфу з поверхнею Місяця-така ж величезна кількість кратерів,що свідчить про однакову природу цих космічних тіл.

Номер слайду 8

Період обертання навколо Сонця - 225 діб. Діаметр Венери - 12 100 км (95% діаметра Землі), маса - 81,5% маси Землі, або 1/408 400 маси Сонця, температура біля поверхні Венери сягає 747 К, а тиск 90 атм. ВЕНЕРАВенера - друга від Сонця планета.

Номер слайду 9

Венера – найгарячіша планета Сонячної системи. Венера обертається в зворотний бік у порівнянні з Землею й іншими планетами.

Номер слайду 10

       Поверхня Венери. Поверхня Венери. Вулкани виявлені за допомогою радіолокаціїМайже 80% поверхні Венери вкриті вулканічною лавою

Номер слайду 11

Колонізація Венери. На поверхні Венери людина вижити не зможе,бо сучасні скафандри не витримають атмосферний тиск у 90 атм. Можливо,космонавти зможуть літати у верхніх шарах атмосфери планети на висотах майже 50 км,де температура та тиск такі, як на Землі.

Номер слайду 12

Земля. Велику частину поверхні Землі (до 71%) займає Світовий океан. Форма Землі ближча до кулястоїДобове обертання земної кулі відбувається з практично постійною кутовою швидкістю з періодом 23 години 56 хв. 4,1 с. Наша планета оточена великою атмосферою. Основними газами, що входять до складу нижніх шарів атмосфери, є азот (близько 78%), кисень (близько 21%) і аргон (близько 1%). Земля має природний супутник - Місяць.

Номер слайду 13

Землю називають блакитною планетою,тому що на ній переважає вода. Земля — це третя від Сонця планета Сонячної системи, єдина планета в Сонячній системі і у всьому відомому людству Всесвіті, на якій існує життя.

Номер слайду 14

Будова Всі планети земної групи мають наступну будову: У центрі ядро ​​із заліза з домішкою нікелю. Мантія, що складається з силікатів. Кора, що утворилася в результаті часткового плавлення мантії і складається також із силікатних порід, але збагачена несумісними елементами.

Номер слайду 15

За діаметром Марс майже вдвічі менший за Землю й Венеру. Максимально висока температура на боці, зверненому до Сонця, -33°С, найнижча - поблизу південного полюса -139°С, поблизу північного полюса -123°С. В атмосфері Марса спостерігаються хмари і присутній більш-менш щільний серпанок із дрібних часток пилу й кристаликів льоду. Сонячна доба на Марсі триває 24 години 39 хв. Марсіанський рік триває близько 686,9 днів. МАРСМарс – четверта планета Сонячної системи.

Номер слайду 16

Названа планета на честь -давньоримського бога війни. Тут розташована гора Олімп заввишки 22 456 метрів, найвища відома гора в Сонячній системі. Називають червоною планетою, бо у Марса багато заліза в грунті, тому він має червонуватий колір.

Номер слайду 17

На Марсі, як і на Землі, відбувається зміна пір року - буває весна, літо, осінь і зима. Але будь-який час року вдвічі триваліший земного. Є у Марса два супутники - Фобос і Деймос. Марс

Номер слайду 18

Чи є життя на Марсі?На Марсі виявлена розріджена атмосфера, яка складається в основному з вуглекислого газу (95 %). Атмосферний тиск не перевищує 0,006 атм, тому там на поверхні відбуваються значні коливання температури.

Номер слайду 19

Осьовий нахил планет земної групи

Номер слайду 20

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Попова Катерина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0