Подорож Україною, міста нашої Батьківщини

Про матеріал
Україна — держава, розташована у Східній Європі. Площа становить 603 700 км². Найбільша за площею країна серед повністю розташованих у Європі. Україна має багатовікову історію і за час свого існування країна пройшла багато етапів становлення, які закарбували характер та світосприйняття сучасних українців. Крім цього, багата культурна спадщина та дивовижна природа, роблять Україну унікальною країною, яка приховує у собі незліченну кількість приголомшливих фактів. І підтверджують це тисячі іноземців, які приїздять познайомитись з Україною навіть під час війни
Перегляд файлу

image

imageУкраїна

Україна — держава, розташована у Сх дн й Європ .

Площа становить 603 700 км². Найб льша за площею країна серед повн стю розташованих у Європ .

Україна має багатов кову стор ю  за час свого снування країна пройшла багато етап в становлення, як закарбували характер та св тосприйняття сучасних українц в. Кр м цього, багата культурна спадщина та дивовижна природа, роблять Україну ун кальною країною, яка приховує у соб незл ченну к льк сть приголомшливих факт в. І п дтверджують це тисяч ноземц в, як приїздять познайомитись з Україною нав ть п д час в йни.

Львів

imageІсторичний центр Львова занесено до списку Св тової спадщини ЮНЕСКО. У м ст розташована найб льша к льк сть пам'яток арх тектури в Україн . 2009 року Львову надано звання Культурної столиц України. М сто пер одично пос дає ч льн м сця в рейтингах туристичної та нвестиц йної привабливост .

imageЛьвівська Національна опера

Одн єю з визначних пам’яток Львова є Оперний театр – ун кальна арх тектурна перлина, яку м сто успадкувало в д мпер ї Габсбург в. Льв вську оперу зводили в епоху, коли на вулиц м ста виїхав перший трамвай  автомоб ль, з’явилась електрика. М ж ншим, Оперний театр також є складовою останнього, адже в н у перел ку перших електриф кованих споруд м ста. Говоримо зараз про час бурхливого науково-техн чного прогресу, пер од, коли сталь та бетон вит снили кам нь  дерево. Істор я Льв вського Оперного театру також про це, адже зводили його на основ зал зобетонної конструкц ї.Тому Льв вська опера є символом науково-техн чного прогресу Львова, символом краси  мистецької довершеност , який варто побачити.

imageП д час побудови Оперного театру у Львов застосовано ряд новац й. Зокрема, для фундамента, чи не вперше в м ст , використано конструкц ї з зал зобетону. Не менш знаково, що основн буд вельн роботи виконувала ф рма льв вського нженера Івана Левинського.Особливу увагу звертали на питання протипожежної безпеки: було створено систему запасних виход в для кожного балкона, забезпечено максимальне осв тлення ус х коридор в сход в, вентиляц ю прим щень.

imageХерсон

Херсон – адм н стративний, ндустр альний, культурний центр област , затишне, красиве та компактне м сто, одне з самих зелених на П вдн України. Єдиний морський порт на Дн пр .

Розташований Херсон на правому, високому берез Дн пра, в наймальовнич ш й частин р чки, її дельт , яка в др зняється надзвичайною красою та неповторн стю  є м сцем в дпочинку херсонц в та гостей м ста.

Херсонський обласний академ чний музично-драматичний театр мен Миколи Кул ша — обласний академ чний музичнодраматичний театр, один з найб льших театр в П вденної України, головна театральна сцена Херсонської област .

image

imageТеатральне мистецтво в Херсон бере св й початок з 1830-х рок в. Херсонський глядач вже тод любив св й театр. Нав ть таке прим щення, як правило, було переповненим. У 1883 роц за н ц ативою губернатора О. С. Ердел на зас данн м ської думи вир шено розпочати в Херсон буд вництво прим щення театру. Проєкт зд йснив арх тектор Владислав Домбровський, який взяв за основу прим щення Одеського оперного театру.

image

1 жовтня 1889 року в дбулося в дкриття Херсонського м ського театру.

imageОдеса – третє за величиною м сто України. На узбережж Чорного моря є морський порт.

Зараз це важливе торг вельне

м сто, туристи приїжджають до ОдесаОдеси      для      в дпочинку на

п щаних пляжах, насолодитися сонячною погодою  та в дчути атмосферу  колорит м сцевого населення. Одеса вважається «перлиною Чорного моря»

imageПам'ятник

Арману де Рішельє

Пам’ятник герцогу де Р шельє (Пам’ятник дюку) в Одес — бронзова скульптура присвячена першому одеському градоначальников дюку Арману Емманюелю дю Плесс , герцогу де Р шельє. Перший пам’ятник в Одес .

Дюк де Р шельє брав участь у штурм Ізмаїлу, а через п'ять рок в надовго влаштувався в Рос йськ й мпер ї. В

1803 роц Р шельє став градоначальником Одеси, а з 1805 по 1814 р к генерал-губернатором Одеси. Одесити називали його «НАШ дюк»  вважали засновником м ста, хоча на той час Одес було вже 8 рок в, а до того поселення на м сц сьогочасного м ста снували сотн рок в.

Помер дюк де Р шельє 16 травня 1822 у в ц 56 рок в у Париж в д нсульту.

imageimageОтримавши сумну зв стку з Парижа, граф Ланжерон звернувся з закликом до населення почати зб р

кошт в на спорудження пам'ятника Р шельє.

image

Тернопільський катедральний собор

Собор Непорочного зачаття Пресвятої Богородиц , або Терноп льський катедральний собор — католицький храм в м ст Терноп ль.

imageВ н названий на честь Непорочного зачаття Д ви Мар ї. Збудований у 1749—1779 роках в стил бароко на замовлення гетьмана Юзефа Потоцького, як Церква святого В нсента при монастир Ордену дом н канц в.

Був зруйнований 1944 року в ход боїв за

Терноп ль. В дбудований 1957 року. З 1978 по 89 р к використовувався як

Терноп льська картинна галерея. 1989 року переданий Українськ й греко-католицьк й церкв , отримав статус собору.

Костел став одн єю з кращих пам’яток арх тектури п знього європейського бароко, що вир зняється ч тк стю композиц ї об’єм в, гармон йними пропорц ями. Храм побудовано з тесаного п сковику, оздоблено р зьбою та кам’яними скульптурами, тим не менше, в н був оборонною спорудою.

П д церквою є велика п дземна частина, в як й нин збер гаються деяк церковн реч . Ходи зв дси, за припущеннями досл дник в Тернополя, можуть вести до Театрального майдану, замкузамку та нших терноп льських старовинних споруд. Частина ход в засипана землею, частина замурована.

image
image

Київ

imageКиїв - набагато особливіше місто, ніж може здаватися, на перший погляд.

Київ безумовно можна вважати туристичною перлиною України. Незламна столиця має багатовікову історію та безліч визначних місць.

Більшість іноземних мандрівників головною зупинкою під час подорожі Україною обирають саме Київ.

imageimageЗ чого зазвичай  розпочинається кожна подорож Києвом? Звичайно з

в дв дування головної вулиц столиц

– Хрещатик. Визначн пам'ятки центральної вулиц України знайом багатьом. Проте мало, хто знає, що п д сам с ньким Хрещатиком прот кає п дземна р чка.

Р зний, справжн й та дуже незвичний Под л багато стор ч є серцем Києва.

В н розкинувся в долин великого та могутнього Дн пра, це найдавн ше поселення, яке виникло на стику старої та нової ери. За час в Київської

Рус функц онував як Нижнє м сто.

Головна площа Києва(Майдан

Незалежност ) розташована м ж дев’ятьма центральними вулицями столиц . Сучасного вигляду площа набула п сля реконструкц ї у 2001 роц . Тод тут в дкрили перший в Україн великий п дземний ТРЦ

«Глобус», встановили Монумент

Незалежност , пам’ятники засновникам Києва та козаку Мамаю.

Харків

imageМандруючи      Україною неможливо       пройти    повз таке м сто як Харк в.

Тут дивним чином поєднується старовинна арх тектура та сучасн новобудови.

imageimageimageСеред м сць як однозначно варто в дв дати є так ,як Парк Горького – головний парк Харкова, який має площу понад 130 гектар. Це головне м сце для в дпочинку багатьох жител в гостей м ста.

Це не єдине ц каве м сце,також є Лопанська Набережна,яка розташована поруч з р чкою Лопань . У 2010 роц , п сля реконструкц ї, вона стала одним з м сць в дпочинку харк в’ян. Тут же знаходиться новий п дв сний м ст, а також в дкрита човнова станц я “Стр лка”.

Також я б порадив в дв дати Майдан Свободи(центральний майдан м ста Харкова)

Це так би мовити,"база",бо в кожному м ст треба обов'язково потрапити на "головну" вулицю чи майдан.

imageУмань

Умань – невелике, проте надзвичайно затишне м сто у самому центр України. Тут вас завжди радо зустр нуть та допоможуть яскраво провести вих дн будн . Може здатися, що Умань не надто в др зняється в д будь-якого ншого м ста України, та це лише на перший погляд. Маючи надзвичайно багату сторико-арх тектурну спадщину, Умань обов’язково залишить у вашому серц особливий сл д.

image„Софіївка”

Національний дендрологічний парк „Софіївка” – одне з найвидатніших творінь світового садово-паркового мистецтва кінця ХVІІІ – першої половини ХІХ ст. Парк розкинувся на площі майже 180 га на узбіччі старовинного міста Умань Черкаської області.

  Заснував парк у 1796 р. польський магнат Станіслав Потоцький на честь своєї дружини красуні-гречанки Софії та подарував його у день її янгола, в травні 1802 р. Ідея створення парку в романтичному стилі з використанням римської і грецької міфологій належала самій Софії. Дивовижні пейзажі, екзотичні рослини, античні скульптури, водойми, каскади, фонтани, кам’яні гроти – все це гармонійно поєднується і створює неповторну атмосферу казки. Цей шедевр вражає відвідувачів своєю красою вже понад 210 років.

Нині «Софіївка» - найбільший центр з інтродукції та акліматизації рослин Правобережного лісостепу України, де нараховується понад 3 тисячі таксонів різноманітних рослин.

imageСтаровинн алеї парку пам’ятають багатьох своїх в домих гостей – тут колись черпали своє натхнення Тарас Шевченко, Іван Котляревський, Володимир Сосюра, Максим Рильський.

Окр м екскурс й парком та музеєм, в парку можна покататися на човн п дземною р чкою або на катамаран , проїхатися верхи або у карет , у зимовий пер од – на лижах чи санчатах.

image

Сумський кафедральний собор

У самому серц мальовничого м ста Суми височ є визначна пам'ятка – Сумський кафедральний собор.

Його спок йна атмосфера  арх тектурна велич зачаровують мандр вник в. Собор вражає своєю

imageкрасою та деталями, як розпов дають власну стор ю.

Буд вництво собору розпочалося у XVII стол тт ,  його ст ни стали св дками численних сторичних под й.

Сполучаючи елементи бароко та ренесансу, собор привертає увагу своєю арх тектурною гармон єю. Його величн дзв ниц височ ють у небо, а старовинн в кна додають загадковост внутр шн м просторам. У собор збереглися численн кони, рел кв ї та художн

шедеври, як розпов дають стор ю в ри та культури цього рег ону.

Подорожуючи Сумами, в дв дайте цю неперевершену пам'ятку, щоб зануритися в атмосферу минулого та в дчути дух велич цього ун кального м сця.

imageimageВ нниця    –   м сто   на берез П вденного Бугу, адм н стративний центр област      та      сучасний  економ чний      центр

України.

Вінниця

imageНаціональний музей-садиба М.І. Пирогова

imageНац ональний музей-садиба М.І. Пирогова розташований в п вденно-зах дн й частин м ста В нниц , у живописн й садиб Вишня, де впродовж останн х двадцяти рок в (1861-1881) жив  працював видатний вчений, ген альний х рург, анатом, творець воєнно-польової х рург ї, засновник

Товариства Червоного Хреста, прекрасний педагог  громадський д яч Микола Іванович Пирогов.

Метою д яльност Нац онального музею-садиби М.І. Пирогова є збереження особливого культурного середовища, яке було за життя вченого.

Музей в дноситься до найважлив ших об'єкт в культурної спадщини України  займає особливе м сце   у

внутр шньому м жнародному туризм .

image

Хмельницький

                                                                                                                               Хмельницький                                                        —

адм н стративний центр Хмельницької област , значний сторичний та

imageimage
сучасний економ чний культурний   центр Под лля. Хмельницький, колишн й Проскур в, заповнений стор єю та     культурою,    має вражаючий арсенал пам'яток.

image
image

image

imageМ сто фестивал в  туризму, м сто-фортеця  м столегенда - Кам'янець-Под льський. З його особливою атмосферою старого м ста, буд вель, що д йшли до нас з глибини стол ть, музеїв, де ретельно збер гаються старовинн реч , – це м сце, де оживає стор я.

imageГорд стю та символом одного з найтуристичн ших м ст в Україн – Кам’янцяПод льського – є однойменний старовинний замок. Тут дос панує особлива атмосфера

Середньов ччя.

Зг дно з деякими сторичними даними,

Кам’янець-Под льська фортеця снувала вже у 10–13 стол ттях. Спочатку це була традиц йна давньоруська дерев'яна фортиф кац йна споруда.

imageУ 1919–1920 роках Кам’янецьПод льський був столицею

Української Народної Республ ки, тут перебував уряд УНР та дислокувалися її в йськов сили. 1977 р к – утворення сторикоарх тектурного запов дника «Кам’янець». Через 20 рок в в н отримав статус нац онального. Нин фортеця – у числ претендент в до списку пам'яток ЮНЕСКО в д

України.

Ужгород - це м сто з

imageун кальною атмосферою, якої не можна знайти н де в Україн .

Ужгород

imageУжгород славиться своїми дерев'яними церквами,  особливо вид ляється Католицька церква Святого Юра, яка входить до списку об'єкт в Св тової спадщини ЮНЕСКО. Нин снуючий костел вибудували в 17621766 роках у стил п знього бароко. У 1830–1831 роках храм частково перебудували  зб льшили. Ще 1820 року на веж костела розм стили м ський годинник. Годинник постраждав в д пожеж був в дновлений 1857 року. Годинник перестав працювати 1904 року,  його зам нили на новий виробництва ф рми Йожефа та Давида Фр д в. В н збер гається дотепер.

У 2000–2001 роках костел ремонтували  передали римокатолицьк й громад м ста, а на подв р'ї в дновили скульптуру Богородиц .

imageДякуємо за увагу!!!

pdf
Додано
20 березня
Переглядів
29
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку