Подорож в казкову країну бухгалтерію

Про матеріал
Закріпити отримані знання, навчитись правильно оформляти первинні та зведені касові документи,вести синтетичний облік касових операцій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подорож в казкову країну бухгалтерія

Номер слайду 2

«Знання – скарб що, складається із дрібних крихт щоденного досвіду» Д.Писарев

Номер слайду 3

Тема: “Облік каси і касових операцій”

Номер слайду 4

Завдання: Закріпити отримані знання, навчитись правильно оформляти первинні та зведені касові документи,вести синтетичний облік касових операцій.

Номер слайду 5

Нормативно-правове забезпечення

Номер слайду 6

Напрямки контролю касових і банківських операцій Задачі з обліку касових операцій

Номер слайду 7

Піраміда знань

Номер слайду 8

Каса це - спеціальне обладнане та ізольоване приміщення, призначене для приймання - видачі, а також тимчасового зберігання грошових коштів. Виходячи з цього основним завданням каси є: 1.Тимчасове зберігання грошових коштів 2.Здійснення касових операцій. Поняття та призначення каси.

Номер слайду 9

Матеріально відповідальна особа в касі є касир. Несе відповідальність за збереження грошових коштів та документів. З ним укладається договір про матеріальну відповідальність. Згідно порядку ведення касових операцій всім підприємствам, які здійснюють розрахункові операції готівкою, незалежно від форми власності , встановлюються ліміти залишку грошових коштів в касі. Дані ліміти встановлюються установою банку, в якому дане підприємство має відкриті рахунки, але розраховуються головним бухгалтером на розпорядження керівника. Розмір ліміту кожного підприємства доводить банк на протязі першого кварталу щорічно.

Номер слайду 10

Розмір ліміту залежить від наступних факторів: 1.Специфіки та режиму роботи підприємства 2.Від розміру касових оборотів 3.Віддаленості підприємства від установ банку 4.Від встановлених строків та порядку здачі готівки в банк

Номер слайду 11

1.Виручка від реалізації 2.Від підзвітних осіб 3.Грошові кошти із розрахункового рахунку Основними джерелами надходження грошових коштів в касу є:

Номер слайду 12

Первинним касовим документом є: 1.Пибутковий касовий ордер 2.Видатковий касовий ордер Зведеним документом який оформляються на основі первинних є: Касовий звіт Документальне відображення надходження та видачі грошових коштів з каси

Номер слайду 13

Прибутковий касовий ордер (КО-1)

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Видатковий касовий ордер (КО-2)

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Касовий звіт

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Записи в касовій книзі ведуться тільки під копірку (тобто у двох примірниках) другий з яких відірваний і служить звітом касира. Наприкінці робочого дня касир підраховує: 1. Підсумки оборотів за приходом грошей; 2. Обороти за видачею грошей; 3. До залишку на початку дня додає обороти по приходу і отриманий результат є залишком грошей на кінець дня.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Вправа «Знайди вихід»

Номер слайду 23

Музична бухгалтерія

Номер слайду 24

Сальдо на даному рахунку є дебетовим і відображається фактичний залишок грошових коштів в касі. Рахунок 30 каса має 2 субрахунки: 1. 301 каса в національній валюті 2. 302 каса в іноземній валюті. Синтетичний облік касових операцій ведеться на рахунку 30 каси, оскільки рахунок 30 каса є активною то по дебету даного рахунку відображається надходження грошових коштів в касу підприємства, а по кредиту вибуття або видача грошових коштів. Синтетичний облік касових операцій

Номер слайду 25

Фронтальне опитування «Екзамен» Який реквізит на прибутковому касовому ордері буде засвідчувати юридичну силу документа? Куди записують усі касові операції ? Яким касовим документом оформляють грошові надходження до каси? Де повинні зберігатися готівкові кошти понад встановлений ліміт? Ліміт залишку готівки в касі встановлюється?

Номер слайду 26

Вправа «Розплутай павутину» Термін Визначення 1)Видатковий касовий ордер А) Посадова матеріально відповідальна особа яка завідує касою, видачею і прийманням грошей на підприємстві. 2) Ліміт залишку готівки Б) Документ який заповнюється касиром після внеску готівки до банку, в якому вказується: дата, хто здав кошти і через яку особу, банк та назва отримувача, сума цифрами і прописом, призначення внеску і номер власного рахунку. 3) Звіт касира В) Документ за яким проводиться оплата праці, виплата допомоги з тимчасової непрацездатності, стипендії, премії, без складання видаткового касового ордера на кожного. 4) Касир Г) Спеціально ізольоване приміщення яке призначене для прийняття і видачі тимчасового зберігання готівки та цінних паперів 5) Каса Д) Документ який засвідчує закономірність витрачання грошей із каси за цільовим призначенням 6) Об’ява на внесок готівкою Е) Гранична сума грошових коштів яка знаходиться в касі підприємства 7) Платіжна відомість Є) Документ який передається касиром підприємства в бухгалтерію і є відривним листом касової книги з додатком касових ордерів

Номер слайду 27

Королівські побажання

Номер слайду 28

Домашнє завдання Опрацювати тему заняття (тема 2). Підготуватися до виконання лабораторної роботи

ppt
Пов’язані теми
Економіка, Інші матеріали
Додано
26 січня 2019
Переглядів
1049
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку