Поетична творчість Івана Андрусяка

Про матеріал
Іван Андрусяк-поет, прозаїк, критик, перекладач, літературний редактор народився 28 грудня 1968 року в с. Вербовець Косівського району Івано-Франківської області
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Іван Андрусяк-поет, прозаїк, критик, перекладач, літературний редактор народився 28 грудня 1968 року в с. Вербовець Косівського району Івано-Франківської області

Номер слайду 4

Іван Андрусяк увійшов у літературу на початку 1990-х як учасник літературного угруповання «Нова дегенерація»

Номер слайду 5

Книжкова вітальня Івана Андрусяка

Номер слайду 6

З 2005 року Іван Андрусяк звертається до дитячої літератури — у часописах, альманахах і антологіях друкуються вірші, які згодом увійшли до книжки «М’яке і пухнасте» (2010); а 2007 року виходить друком повість-казка для дошкільнят і молодших школярів «Стефа і її Чакалка». У ній автор використовує фольклорний образ Чакалки — казкової істоти, якою на Слобожанщині й Полтавщині в давнину батьки лякали своїх неслухняних дітей: мовляв, та прийде вночі, забере таку дитину в мішок і понесе в темний ліс. Саме так і стається з героями повісті, які втрапляють у казкову «Школу чакалок і бабаїв», де їм дозволено робити все, що заманеться.

Номер слайду 7

Дошкільнятам адресовані «Звіряча Абетка» (2008), «Книжечка Зайчика» (2008) — вірші та віршовані казки; а також повість-гра «Хто боїться зайчиків» (2010), удостоєна першої премії літературного конкурсу»Золотий лелека".

Номер слайду 8

Дітям молодшого й середнього шкільного віку адресовані веселі пригодницькі повісті «Сорокопуди, або Як Ліза і Стефа втекли з дому» і «Кабан дикий - хвіст великий».

Номер слайду 9

Старшокласників зацікавить книжка біографічних оповідань «Іван Андрусяк про Дмитра Туптала (св. Димитрія Ростовського), Григорія Квітку-Основ’яненка, Тараса Шевченка, Ніла Хасевича і Олексу Довбуша».

Номер слайду 10

Лауреат премій «Смолоскип» (1995), «Благовіст» (1996), ім. Бориса Нечерди (2002), журналу «Кур'єр Кривбасу» (2007), першої премії конкурсу творів для дітей «Золотий лелека» (2008), міжнародної премії «Corona Carpatica» (2010). Повість «Вісім днів з життя Бурундука» увійшла в щорічний каталог кращих у світі книг для дітей «White Ravens 2013”.

Номер слайду 11

Вищу філологічну освіту отримав в Івано-Франківському державному педагогічному інституті ім. В.С. Стефаника, а управлінську – в Українській академії державного управління при Президентові України та The University of North London. Мешкає в Києві, працює редактором і журналістом. Лауреат літературного конкурсу видавництва "Смолоскип" і премії "Благовіст". Учасник численних антологій і поетичних фестивалів. Тексти перекладалися англійською, німецькою, польською та вірменською мовами.

ppt
Додано
8 липня 2020
Переглядів
992
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку