Політика і реформи Девіда Ллойда Джорджа

Про матеріал
Презентація до уроку з всесвітньої історії на тему "Політика і реформи Девіда Ллойда Джорджа"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Політика і реформи Девіда Ллойда Джорджа

Номер слайду 2

Девід Ллойд Джордж Останнім великим успіхом лібералів стало їх повернення до влади в 1905 р і серія нових реформ, проведених в наступні роки. Головною фігурою цього періоду в історії ліберальної партії був Девід Ллойд Джордж (1863-1945).

Номер слайду 3

Майбутній прем'єр виріс в Уельсі, в родині шевця. У 1890 р він був вперше обраний до парламенту. Необхідність соціальних реформ Ллойд Джордж пояснював прагненням підтримати «класовий мир» в країні. У ліберальних кабінетах 1905-1915 рр. він займав пости міністра торгівлі і міністра фінансів, був найбільш активним членом уряду і головним натхненником реформ. За його ініціативи були прийняті закони про трудові конфлікти і компенсації робітникам при нещасних випадках, про пенсії з 70 років, соціальне страхування на випадок хвороби, інвалідності та безробіття, були створені біржі праці

Номер слайду 4

У 1909 р Д. Ллойд Джордж провів через парламент «народний бюджет», який передбачав збільшення витрат на соціальні потреби. У 1911 р була проведена реформа палати лордів, яка обмежувала її повноваження. Відтепер лорди позбавлялися права затверджувати бюджет. Робочий день шахтарів став восьмигодинним, а після загального страйку гірників в 1912 р. для них була встановлена ​​мінімальна зарплата. У 1916 р Ллойд Джордж очолив британський уряд.88

Номер слайду 5

З промови Д. Ллойд Джорджа (21 липня 1911 г.).  «Я вважаю за необхідне в найвищих інтересах не тільки Англії, але і всього світу, щоб Англія при всіх умовах зберегла своє місце і свій престиж серед великих держав світу ... Якби ми були поставлені в таке становище, при якому збереження миру залежало від здачі нами тієї великої і доброчинної позиції, яку Англія завоювала протягом століть героїчних досягнень, при якому збереження миру вимагало б допустити таке ставлення до Англії в тих випадках, коли зачіпаються її життєві інтереси, як якщо б Англія не мала ніякого вета в раді народів, то в цьому випадку я заявляю з усією наполегливістю, що світ цієї ціною був би нестерпним приниженням для такої великої країни, як наша ».

Номер слайду 6

Питання. Чи можна стверджувати, що реформи Д. Ллойд Джорджа сприяли зміцненню «класового миру» в країні?Чи можна вважати, що питання збереження міжнародного престижу Великобританії прем'єр-міністр Ллойд Джордж ставив вище питання збереження миру?

pptx
Додано
7 грудня 2020
Переглядів
15396
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку