Положення про проведення фізкультурно – оздоровчих змагань "Тато, мама, я - спортивна сім’я"

Про матеріал

Положення про проведення фізкультурно – оздоровчих шкільних змагань під девізом “Тато, мама і я – спортивна сім'я!» містить також програму змагань та зразки естафет.

Перегляд файлу

 

Положення

про проведення фізкультурно – оздоровчих змагань під девізом

 “ Тато, мама і я – спортивна сім’я !»

 

Мета і завдання.

Змагання проводяться з метою пропаганди і подальшого удосконалення масово – оздоровчої та виховної роботи, широкого залучення до систематичних занять фізичною культурою і спортом батьків і дітей, і укріплення їх здоров’я.

Керівництво змаганнями.

Керівництво по підготовці і проведенню змагань здійснюється профспілковим комітетом.  Безпосереднє проведення змагань покладається на головну суддійську колегію:

1. Головний суддя ____________________ 

3. Суддя на фініші ____________________

4. Секретарі           _____________________

 

Учасники змагань.

Масові фізкультурно – оздоровчі змагання сімей проводяться серед дітей 4 – 7 років – молодша група, та 8 –11 років – старша група, і їх батьків. Всі учасники змагань повинні бути в спорти вній формі і мати нагрудні емблеми і номери.

 

Визначення і нагородження переможців.

Сімя – переможниця визначається по найменшій сумі балів,

    набраних всіма членами сім’ї. За І, ІІ, ІІІ місця, сім’ї – перемо-

    жниці нагороджуються дипломами.

 

Програма змагань.

 

  1. Естафета з обручами.

Обручі лежать на підлозі в одну лінію, на відстані 2 метри. Дитина котить м’яч по підлозі, обводячи м’яч змійкою навколо обручів до стійки, і до лінії старту повертається бігом, м’яч в руках. Тато піднімає по черзі кожний обруч над головою, надіває на себе, і кладе на підлогу, до лінії старту вертається бігом. Та ж вправа виконується мамою.

 

2. Біг з мячем.

Обручі на підлозі, як і в першій естафеті. Мама і тато, стоячи боком одне до одного, беруться за руки схрестивши їх за спиною.Тримаючи м’яч за спиною головами, (м’яч на плечах),оббігають обручі змійкою, дитина біжить з ними. Якщо м’яч упав, дитина бере його і кладе батькам на плечі. На лінію старту вертаються бігом по прямій, (падіння м’яча – штраф 1 сек.).

 

3. Кидки в корзину.

Сімя стає один за одним на штрафні кидки в корзину. Дається старт, і по черзі кидають мяч в корзину за 1 хв.,(перемагає той хто більше попаде в корзину за 1 хв.).

 

 


4. Естафета.

 

Тато біжить до стійки, оббігає її і біжить до лінії старту, бере маму за руку і оббігають стійку, біжать і беруть дитину за руку і разом прямують до лінії старту. 

 

5. Смуга перешкод для капітанів.

 

Дитина пробігає по гімнастичній лаві, потім виконує три стрибки на скакалці, забирається на шведську стінку, торкається рукою повітряної кульки, злазить і бігом вертається до лінії старту.

 

6. Перетягування каната.

 

Сімї змагаються в перетягуванні каната. Канат тягнуть без ривків.

 

7. Конкурс тат.

 

Згинання і розгинання рук в упорі .

 

8. Конкурс мам.

 

Стрибки зі скакалкою за 30 секунд.

 

9. Біг в галошах.

 

Тато біжить в галошах, оббігає стійку і біжить до лінії старту, і передає галоші мамі. Мама і дитина виконують те ж саме, що і тато.

 

10. Загальний конкурс.

 

Біг в обручі всією командою одночасно на час.

 

docx
Додано
14 березня 2019
Переглядів
1491
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку