Положення про проведення змагань з волейболу

Про матеріал
Положення про проведення змагань з волейболу для учнівської молоді з метою популяризації Олімпійського виду спорту та залучення до занять фізичною культурою і спортом
Перегляд файлу

 

 

 

Положення

про проведення ІІІ етапу всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги з волейболу» серед учнів закладів загальної середньої освіти

на 2023-2024 навчальний рік під гаслом

«РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО»

 

І. Мета та завдання

 

1.1.  Популяризація волейболу та здорового способу життя;

1.2. Залучення максимальної кількості учнів до регулярних занять фізичною культурою та спортом, зокрема волейболом;

1.3.  Створення умов для розвитку волейболу серед здобувачів освіти;

1.4.  Підтримка у ЗЗСО системи фізичного виховання.

1.5.  Формування у молоді сталих традицій і мотивації щодо фізичного виховання і спорту як важливого чинника у забезпеченні здорового способу життя;

1.6.  Залучення талановитих дітей та підлітків для занять волейболом у закладах спеціалізованої позашкільної освіти спортивного профілю та інших закладів фізичної культури та спорту;

1.7.  Покращення спортивного іміджу України.

 

ІІ. Термін та місце проведення

 

Змагання проводяться в спортивних залах, 19 квітня 2024 року.

 Початок змагань о 10.00 годині.

 

ІІІ. Учасники змагань

 

 До участі у змаганнях серед хлопців, допускаються  учні 9-х класів, 2009 р.н. і молодші закладів загальної середньої освіти, які за станом здоров’я не мають протипоказань до фізичного навантаження, зареєстровані в заявці відповідного зразку. Склад команди: 12 спортсменів і 2 офіційні особи (тренери-представники).

 

ІV. програма та  Система проведення змагань

 

  Гра складається з трьох партій, за результатом яких командам нараховується:1) кількість перемог; 2) кількість очок (за перемогу з рахунком 2:0 – 3 очки, 2:1 – 2 очки, за поразку з рахунком 1:2 – 1 очко, 0:2 – 0 очок; 3) коефіцієнт співвідношення партії; 4) результат особистої зустрічі; 5) коефіцієнт співвідношення м’ячів. Команді, що не з’явилася на гру, зараховується поразка з рахунком 0:2 (0:15, 0:15) і мінус 1 очко.

 Переможець визначається послідовно: 1) за найбільшою кількістю перемог в усіх іграх; 2) за найбільшою кількістю очок в усіх іграх; 3) за вищим коефіцієнтом співвідношення виграних і програних партій в усіх іграх; 4) за результатами особистих зустрічей; 5) за вищим коефіцієнтом співвідношення виграних і програних м’ячів в усіх іграх.

 Змагання в підгрупах здійснюється за коловою системою. Команди, які посіли 1- і місця в своїх підгрупах змагаються за 1- е місце, команди, що посіли 2-і місця – змагаються за 3-є місце.

Висота волейбольної сітки складає: для юнаків – 235 см.

 

 

V. Правила змагань

 

Суддівство здійснюється  відповідно до Офіційних Правил з волейболу.

 

 

VI. БЕЗПЕКА ТА ПІДГОТОВКА МІСЦЬ ПРОВЕДЕННЯ ЗАХОДУ

 

У відповідності до Постанови Кабінету міністрів України від 18 грудня 1998 року №2025 «Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних заходів та культурно видовищних заходів». Підготовка спортивних споруд покладається на їх власників. Не виконання вимог передбачених цим пунктом, що стало причиною виникнення надзвичайних обставин під час змагань тягне за собою відповідальність.

Проведення змагань здійснюється з дотриманням вимог Законів України «Про національну безпеку України» та «Про правовий режим воєнного стану» та Наказу Міністерства молоді та спорту України від 28.05.2022 р. №1587 «Про деякі питання проведення спортивних заходів в умовах воєнного стану».

    Під час «Повітряної тривоги» всі учасники змагань (спортсмени, тренери і судді) терміново покидають спортивний зал та переміщуються до сховища Мультипрофільного ліцею, пр. Соборний, 60, де перебувають до відповідного сигналу («Відбій повітряної тривоги»).

 

VII. МЕДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗМАГАНЬ

 

Медичне забезпечення змагань здійснюється у відповідності до «Положення про медичне забезпечення спортивно-масових заходів», що затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я України від 27.10.2008 року № 614. Для медичного забезпечення змагань залучається кваліфікований медичний працівник (сестра медична) для забезпечення першої медичної допомоги. В випадку необхідності виклик карети швидкої невідкладної медичної допомоги.

   

VIII. Нагородження команд та учасників

 

   Команда, яка перемогла на ІІІ етапі Змагань, нагороджується кубком, медалями і дипломом, учасники команди – дипломом, медалями.

 

головна  суддівська  колегія

 

 

doc
Додано
11 жовтня
Переглядів
42
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку