Поняття флеш карток для використання на уроках

Про матеріал
Дана презентація носить ознайомлювальний характер з поняттям флеш карток, які варто застосовувати на уроках для зацікавлення учнів до предмету.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Флеш-картки

Номер слайду 2

Флеш-картки – це…На сьогодні, найбільш продуктивною вважається методика запам’ятовування слів за допомогою флеш-карток. Флеш-картки – це набір карток невеликого розміру (приблизно 3,5 Х6 см), на яких розміщена інформація у вигляді слів, чисел, зображень. Частіше за все використовуються обидві сторони картки. На одній стороні картки розміщене питання (у зазначеному випадку – слово німецькою мовою, можливо, з транскрипцією), а на зворотному боці – відповідь (у вигляді перекладу слова, картинки чи його пояснення). Флеш-картки – це питально-відповідний спосіб розміщення інформації, необхідної для учня. Флеш-картки широко використовуються у світовій практиці як навчально-тренувальна техніка з метою запам’ятовування інформації шляхом кількаразового інтенсивного повторення. У контексті оволодіння іншомовною лексикою на флеш-картках можна пропонувати не лише лексичні одиниці з перекладом, але й варіації з дефініціями, або для молодших школярів це може бути з’єднання їх з малюнками.

Номер слайду 3

Отримати необхідний набір карток можна:- придбати у книжкових крамницях та інтернет-крамницях (ці картки яскраво оформлені в одному стилі, об’єднані спільною тематикою);- виготовити з паперу одного формату, куди вносяться відомості, необхідні для розгляду окремої теми, від руки, на одному боці пишеться слово, транскрипція, на іншому – переклад, приклади вживання;- виготовити картки за допомогою комп’ютера, оскільки в мережі існує велика кількість сайтів, що містять програми, за допомогою яких можна створити флеш-картки. У програмі можна надрукувати ті слова, які необхідні на конкретному занятті, з транскрипцією, перекладом, прикладами вживання, обрати необхідний шрифт, колір тексту тощо.

Номер слайду 4

Quizlet. Quizlet – це найбільш популярний ресурс такого роду в США, що представляє можливості для розробки та публікації навчальних матеріалів. На початку свого існування зазначений портал представляв собою дуже простий онлайн-засіб для навчання, а сьогодні він є ресурсом для створення карток, занять з правопису, тестування своїх знань, спільної роботи з іншими учнями та багатьох інших видів навчальної діяльності. Існують і інші платформи для створення флеш-карток.

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Майстер-класи
Додано
23 березня 2020
Переглядів
1164
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку