Презентація "Поняття про дисперсні системи. Колоїдні та істинні розчини. Суспензії, емульсії, аерозолі"

Про матеріал

Презентація до теми "Поняття про дисперсні системи. Колоїдні та істинні розчини. Суспензії, емульсії, аерозолі"

Відео-урок до презентації https://www.youtube.com/watch?v=PaEeOQ_b-r8

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поняття про дисперсні системи. Колоїдні та істинні розчини. Суспензії, емульсії, аерозолі

Номер слайду 2

Погляньте на дані зображення і подумайте над тим чи є між ними щось спільне.

Номер слайду 3

Кожен складник суміші ми називаємо компонентом. Дисперсна система – це суміш, у якій дрібні частинки одного компонента рівномірно розподілені в об’ємі іншого. Дисперсна фаза – це компонент системи, що у меншій кількості. Дисперсійне середовище - це компонент системи, той що переважає за кількістю. Дисперсна фаза і система:– газ- рідина- тверда речовина

Номер слайду 4

Дисперсне середовище – Газ Дисперсна фаза – Рідина Дисперсна фаза – Тверда речовина Дисперсна система – Аерозоль Дисперсна система – Аерозоль

Номер слайду 5

Дисперсне середовище – Рідина Дисперсна фаза – Рідина Дисперсна фаза – Тверда речовина Дисперсна система – Піна Дисперсна система – Суспензія Дисперсна фаза – Газ Дисперсна система – Емульсія

Номер слайду 6

Дисперсне середовище – Тверда речовина Дисперсна фаза – Рідина Дисперсна фаза – Тверда речовина Дисперсна система – Тверда піна Дисперсна система – Тверді гетерогенні системи Дисперсна фаза – Газ Дисперсна система – Капілярна система

Номер слайду 7

Дисперсне система(за розміром частинок) Грубодисперстні(розмір частинок понад 100 нм) Істинні розчини(розмір частинок до 1 нм) Тонкодисперстні (золі)(розмір частинок від 1-100 нм) - емульсії- суспензіїпіниаерозолі - золі- гелі- молекулярні- йонні

Номер слайду 8

Емульсія – дисперсна система, у якій дисперсною фазою є рідина, що розподілені в об’ємі рідкого дисперсійного середовища. Скажіть, якщо ми скаламутимо воду у ставку, чи постійно вона залишатиметься каламутною? Суспензія (завись) – дисперсна система, у якій дисперсною фазою є тверді частинки, що розподілені в об’ємі рідкого дисперсійного середовища. А якщо така емульсія, як молоко, що включає в собі завислі крапельки жиру, тривалий час зберігатиметься у холодильнику, вона залишатиметься без змін? Емульсія і суспензія Нестійкі і руйнуються з часом

Номер слайду 9

У дисперсної системи «золі» поняття є ще один синонім – колоїд, або колоїдний розчин. Назва походить від грецького «колла» - «клей». Колоїдні розчини – це тонкодисперсні системи, тобто розмір частинок дисперсної фази коливається в межах від 1 нм до 100 нм. Ефект Тінділя (розсіювання світла)

Номер слайду 10

Золі, які мають желеподібну структуру, називають гелями.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Товстолес Лариса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 вересня 2022
Переглядів
1175
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку