Поняття про гальванічний елемент як хімічне джерело струму

Про матеріал
Поняття про гальванічний елемент як хімічне джерело струму. Луіджи Гальвані. Схема гальванічного елемента
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поняття про гальванічний елемент як хімічне джерело струму11 клас

Номер слайду 2

Пристрої, які виробляють електричний струм завдяки перебігу окисно-відновних реакцій називаються хімічними джерелами струму. Луіджи ГальваніІталійський медик і фізик, засновник електрофізіологіїДжузеппе Вольта – фізик, засновник електродинаміки, який створив перше найпростіше хімічне джерело струму (1799), яке назвав на честь свого друга Луіджи Гальвані – гальванічним елементом.

Номер слайду 3

У гальванічному елементі виникає спрямований рух електронів унаслідок перетворення енергії, яка вивільняється під час окисно-відновних реакцій, на електричну.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Схема гальванічного елемента

Номер слайду 6

Різновиди гальванічних елементів: Звичайні гальванічні елементи. Акумуляторні батареїБатареї гальванічних елементів. Батареї для годинника. Електричні акумулятори — це також гальванічні елементи, але, завдяки особливостям конструкції та використаних матеріалів, їх можна відновлювати — регенерувати.

Номер слайду 7

Волонтер Грінпіс і за сумісництвом інженерка університету De La Salle Айса Міжено (Aisa Mijeno) прийшла до ідеї створення «соляного світильника» під час перебування в місцевих філіппінських племенах. SALt (Sustainable Alternative Lighting) - лампа, яка може горіти протягом 8 годин на одній склянці води і двох чайних ложках солі.

Номер слайду 8

Охорона навколишнього середовища Утилізація гальванічних відходів - складний і багаторівневий процес, яким займаються сертифіковані співробітники спеціалізованих підприємств. Електроліти кожної групи відрізняються складним складом, що вимагає застосування різних технологій для їх переробки. Як правило, травильні речовини утилізують в спеціальному реакторі. У процесі переробки відбувається нейтралізація небезпечних компонентів і утворення нерозчинного металевого осаду. Отриманий осад може використовуватися в якості вторинної сировини при виробництві бетонних виробів.

Номер слайду 9

Наслідки забруднення

Номер слайду 10

Завдання:1. Доповнити схему гальванічного елемента. Який процес відбувається на аноді?А (-): К (+):

Номер слайду 11

Завдання:2. У гальванічному елементі протікає хімічна реакція: Mg + Ni. SO4 = Mg. SO4 + Ni. Напишіть схему гальванічного елемента.

Номер слайду 12

Домашнє завдання: Опрацювати параграф 13, виконати завдання:1. Складіть коротку схему гальванічного елемента, що складається із пластинки нікелю Ni, зануреної в розчин нікель (ІІ) нітрату Ni(NO3)2, і пластин срібла Ag, зануреної в розчин аргентум нітрату Ag. NO32. Складіть короткі схеми гальванічного елемента, що складається із залізного і свинцевого стрижнів, які занурені у розчин ферум (ІІ) нітрату Fe(NO3)2 і плюмбум (ІІ) нітрату Pb(NO3)2 відповідно.

pptx
Додано
29 листопада 2022
Переглядів
932
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку