Поняття про мережу Інтернет, програма-браузер, веб-сторінка, веб-сайт, гіперпосилання

Про матеріал
Діти дізнаються, що таке комп’ютерні мережі, мережа інтернет; про вебсторінки, вебсайти, браузери, гіперпосилання; навчаться працювати з браузерами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

За програмою нової української школи. Урок 10 Поняття про мережу Інтернет, програма-браузер, веб-сторінка, веб-сайт, гіперпосилання

Номер слайду 2

Що таке інтернет. Розділ 1 § 10

Номер слайду 3

Розгадай кросворд. Розділ 1 § 101 По. Мідор22 Редис3 Огірок4 Петрушка55жолуді6 Капуста. Далі

Номер слайду 4

Логічна розминка. Розділ 1 § 10 Дві сестри знайшли разом 12 грибів. Але дорогою додому молодша загубила два гриби. Тоді старша сестра дала їй два своїх, і в них стало порівну. Скільки грибів знайшла кожна сестра?Старша – 7 грибів. Молодша – 5 грибів. Відповідь:

Номер слайду 5

Спробуйте розгадати загадку. Розділ 1 § 103 и я плаваю у морі,3 i – ловлю мишей в коморі.(Кит - кіт)

Номер слайду 6

Спробуйте розгадати загадку. Розділ 1 § 103 н – частина доби,3 п – гpiє щозими(Ніч - піч)

Номер слайду 7

Спробуйте розгадати загадку. Розділ 1 § 103 л – риба прехороша,3 т – звичайна огорожа.(Лин - тин)

Номер слайду 8

Спробуйте розгадати загадку. Розділ 1 § 10(Луг - плуг)Травою зеленіє, квітами розквітає, а як П додати - землю буде орати.

Номер слайду 9

Знайомимося з інтернетом. Розділ 1 § 10 Для того щоб швидко виконувати сумісну роботу, комп’ютери почали об’єднувати в мережі. У комп’ютерну мережу можна об’єднати комп’ютери:школи, офісу, цілого міста.

Номер слайду 10

Знайомимося з інтернетом. Розділ 1 § 10 Чи є в тебе вдома комп’ютерна мережа? Які пристрої вона об’єднує?

Номер слайду 11

Знайомимося з інтернетом. Розділ 1 § 10 Завдяки інтернету люди отримали доступ до величезного обсягу інформації. Друзі з різних країн можуть спілкуватися, швидко обмінюватися текстами, зображеннями тощо.Інтернет — всесвітня мережа, яка з’єднує мільйони комп’ютерів по всьому світу.

Номер слайду 12

Знайомимося з інтернетом. Розділ 1 § 10 Розглянь малюнок. З’ясуй, які можливості надає інтернет.

Номер слайду 13

Цікавинки29 жовтня 1969 р. є  офіційним днем народження інтернету. Тоді вперше з’єднали два комп’ютери, відстань між якими становила 500 км. Розділ 1 § 10

Номер слайду 14

Знайомимося з інтернетом. Розділ 1 § 10 Обмін даними між пристроями комп’ютерної мережі може відбуватися по спеціальних каналах: Проводах. Бездротові канали

Номер слайду 15

Знайомимося з інтернетом. Розділ 1 § 10 Для налаштування безпровідного підключення комп'ютерів та інших пристроїв до комп’ютерної мережі можна використовувати, наприклад, Wi-Fi.

Номер слайду 16

З’ясовуємо, що такевебсторінка і вебсайт. Розділ 1 § 10 Скористатися можливостями інтернету можна завдяки його службам. Найпопулярнішою службою інтернету є World Wide Web — Всесвітня павутина. Скорочено — WWW або Web (Веб).

Номер слайду 17

З’ясовуємо, що такевебсторінка і вебсайт. Розділ 1 § 10 Це всесвітня інформаційна мережа, яка складається з  великої кількості пов’язаних документів. Ці документи називають вебсторінками.

Номер слайду 18

З’ясовуємо, що такевебсторінка і вебсайт. Розділ 1 § 10 Проте можуть містити не лише текст і  зображення, а ще й звук і відео. Вебсторінкисхожі насторінкикнижок

Номер слайду 19

З’ясовуємо, що такевебсторінка і вебсайт. Розділ 1 § 10 Вебсторінки, які пов’язані за змістом, називають вебсайтом або просто сайтом.

Номер слайду 20

З’ясовуємо, що такевебсторінка і вебсайт. Розділ 1 § 10 Розглянь малюнок. З’ясуй, що є  складовими Всесвітньої павутини.

Номер слайду 21

Дізнаємося про призначення гіперпосилань. Розділ 1 § 10 Всесвітня павутина надає можливість легко та швидко переходити з  однієї вебсторінки на іншу. Для цього призначені гіперпосилання.

Номер слайду 22

Дізнаємося про призначення гіперпосилань. Розділ 1 § 10 Гіперпосилання — це об’єкт вебсторінки, який містить посилання на інший об’єкт. Гіперпосиланням може бути слово, текст, окрема буква, малюнок, схема та інше.

Номер слайду 23

Дізнаємося про призначення гіперпосилань. Розділ 1 § 10 Якщо навести вказівник миші на гіперпосилання, то вказівник набуває вигляду руки.

Номер слайду 24

Дізнаємося про призначення гіперпосилань. Розділ 1 § 10 Якщо клацнути гіперпосилання лівою клавішею миші, то може відбутися перехід в  інше місце тієї ж  вебсторінки; перехід на іншу вебсторінку; запуск програми на виконання тощо.

Номер слайду 25

Дізнаємося про призначення гіперпосилань. Розділ 1 § 10 Отже, за гіперпосиланням можна перейти на іншу вебсторінку. Вона, у  свою чергу, може містити свої гіперпосилання, за якими можна потрапити на інші вебсторінки.

Номер слайду 26

Знайомимося з програмою-браузером. Розділ 1 § 10 Подорожувати мережею інтернет допомагають браузери. Браузер — це спеціальна програма, за допомогою якої можна переглядати вебсторінки.

Номер слайду 27

Знайомимося з програмою-браузером. Розділ 1 § 10 Microsoft Edge. Mozilla Firefox. Opera. Google Chrome. Safari. Розглянь значки популярних програм-браузерів. Які з цих браузерів тобі знайомі?

Номер слайду 28

Вікно браузера Google Chrome. Розділ 1 § 10 Переза-вантаження сторінки. Адресний рядок. Вкладка. Перехід до попередньої та наступної сторінок. Кнопка закриття вкладки. Кнопка Нова вкладка. Кнопки керування вікном. Кнопка налаштування та керування Google Chrome. Робоча область

Номер слайду 29

Цікавинки. Розділ 1 § 10 Чи знаєш ти, що перша програма-браузер з’явилася в 1990 році? Одним із найпопулярніших браузерів довгий час був Internet Explorer, розроблений у 1995 році. Назва цієї програми в перекладі з англійської означає «дослідник Інтернету»

Номер слайду 30

Можливості мережі інтернет. Розділ 1 § 10 Фото, відео, аудіо, документи. Листування. Спілкування. Пошук. Пошук друзів

Номер слайду 31

Цікавинки. Розділ 1 § 10 А чи знаєш ти, що прообраз сучасної глобальної комп’ютерної мережі з’явився в 1962 році у Києві? Під керівництвом видатного радянського вченого Віктора Михайловича Глушкова був створений проект загальнодержавної мережі обчислювальних центрів. Цей проект дозволив би набагато ефективніше керувати економікою величезної держави — СРСР.

Номер слайду 32

Запитання для самоперевірки. Розділ 1 § 10 Що таке інтернет? Які можливості надає нам інтернет?Як пов’язані між собою вебсайт і  вебсторінка?За допомогою якої програми можна переглядати вебсторінки? Які об’єкти містить ця програма?З’ясуй, яка програма-браузер установлена на твоєму домашньому комп’ютері або на комп’ютері твоїх знайомих.

Номер слайду 33

Розгадай ребус. Розділ 1 § 10Інтернетнет

Номер слайду 34

Розгадай ребус. Розділ 1 § 10 Закладка

Номер слайду 35

Завдання. Розділ 1 § 10 Перестав букви в правильному порядку і відгадай, які слова закодовано. Запиши їх. Комп’ютерна мережа. МЕРНА'КЮПТОРАЕЖЕМ

Номер слайду 36

Завдання. Розділ 1 § 10 Закресли три палички так, щоб залишилось чотири квадрати.

Номер слайду 37

Фізкультхвилинка. Розділ 1 § 10

Номер слайду 38

Працюємо за комп’ютером. Розділ 1 § 10 Сторінка38

Номер слайду 39

Працюємо за комп’ютером. Розділ 1 § 10 Завдання 1. Гра у слова. Клацни на числі у клітинці та запиши слово, яке продовжить фразу.

Номер слайду 40

Працюємо за комп’ютером. Розділ 1 § 10 Ти живеш у чудовій країні — Україні. Верховна Рада — Парламент України — приймає закони, за якими живе кожен її громадянин. Роздивись головну сторінку Урядового сайта для юних громадян. Уряд України працює над розв'язуванням проблем, які виникають у державі, наприклад, в освіті, медицині, економіці тощо.children.kmu.gov.ua

Номер слайду 41

Працюємо за комп’ютером. Розділ 1 § 10 Знайди посилання до інших сторінок. Переходячи з однієї сторінки сайта на інші, ознайомся з інформацією з історії України, здійсни екскурсію Будинком Уряду.

Номер слайду 42

Працюємо за комп’ютером. Розділ 1 § 10 Якщо ти хочеш повернутися до попередньої сторінки, натисни кнопку Назад Перейди на сторінку Ігри та конкурси та знайди гру Світове дерево. Розмалюй своє світове дерево в улюблені кольори.

Номер слайду 43

Дякую за увагу!За програмою нової української школи. Урок 10

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Кузьменко Ірина Валентинівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Перепелиця Тетяна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 жовтня 2022
Переглядів
3751
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку