Портфоліо.Презентація

Про матеріал
Пропоную до Вашої уваги Портфоліо - своєрідне досьє, яке демонструє напрямки моєї діяльності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація Стаценко Олени Миколаївни спеціаліста I кваліфікаційної категоріїдосвіду роботи вчителя української мови та літератури Маріупольської ЗСШІ №11 Донецької облради

Номер слайду 2

Методична проблема, над якою працюю:«Розвиток пізнавальних інтересів та здібностей учнів на уроках української мови та літератури шляхом використання інтерактивних методів навчання та ігрових завдань»Моє педагогічне кредо:«Натхненна праця вчителя покликана творити на Землі ЛЮДИНУ»

Номер слайду 3

Тему, над якою працюю, вважаю актуальною, тому що в процесі інформатизації, який повністю охопив наше життя,зростаютьтемпи розвитку інформаціївдосконалюються форми і методи впливу на свідомість людинивиникаєсупротив, як певний захист від надмірного інформаційного перевантаженнявпливаєна пізнавальні потреби школяра;не завжди з'являються почуття інформаційного голоду, учитель став не єдиним джерелом інформації для учняпороджуєу школярів пасивно-споживацьке ставлення до навчання та ряд інших проблем

Номер слайду 4

Практична значимість досвіду:         Забезпечує умови для  розвитку творчої особистості дитини;   Сприяє позитивній мотивації учнів до пізнавальної діяльності, потребі в самопізнанні, самореалізації та самовдосконаленні;         Забезпечує особистісно орієнтовану модель навчання;       Робить можливим оригінальний підхід до побудови структури сучасного уроку української мови та літератури.

Номер слайду 5

Для активізації пізнавальної діяльності застосовую елементи таких педагогічних технологій:Ігрові технологіїУроки розвитку критичного мислення Міжпредметні зв'язкиІнтерактивні технологіїПроблемне навчанняІнформаційні технології та мультимедійні засоби навчання

Номер слайду 6

Навчання повинно бути цікавим, тому пропоную учням такі інтерактивні методи роботи: Презентація. Займи позицію. Рольоваситуація. Ток - шоу. Мікрофон. Асоціатив-ний кущ. Дискусія. Робота в парах. Елементибрейн-рингу. Прес-метод

Номер слайду 7

Гра – надзвичайно ефективний засіб активізації пізнавальної діяльності учнів. Ігрову діяльність використовую як самостійний елемент в технології для засвоєння поняття, теми або розділу, як урок або його частину, як технологію позакласної роботи.Ігрові форми навчання: ребуси, кросворди, шаради; лінгвістична вікторина; гра “Лото”; утворіть нове слово; хто швидше; знайдіть помилки тощо.

Номер слайду 8

“Жити – значить мати проблеми, вирішувати їх – значить рости інтелектуально”, - справедливо вважав Конфуцій. Готуючись до уроку, створюю проблемні питання для учнів. Намагаюся, щоб учні не просто запам'ятовували навчальний матеріал, а запитували, досліджували, творили, вирішували, вели дискусію, мали свою активну позицію. Розвиваю вміння самостійно робити висновки та знаходити рішення.

Номер слайду 9

Сьогодні використання на уроці комп'ютера, телевізора, відео дозволяє “осучаснити” уроки мови та літератури. У своїй діяльності я поєдную сучасні мультимедійні засоби із новітніми педагогічними технологіями. Наприклад, не просто демонструю, а створюю проблемну ситуацію.

Номер слайду 10

Моя творча лабораторія Працюю в кабінеті української мови та літератури. Тут є все необхідне для проведення уроків з використанням ІКТ: сучасний телевізор, ноутбук, а також зібрані мною дидактичні, мультимедійні матеріали, які систематизовано по папках та по класах.

Номер слайду 11

Позакласна робота Освітні та виховні можливості предметів українська мова та література реалізую також під час позакласних заходів: олімпіад, конкурсів, змагань, вікторин, тижнів української мови, літературних читань, свят.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Передбачуваний результат:- формування нового українця, що діє на основі національних та європейських цінностей;- підсилення мотивації навчання різноманітністю і барвистістю інформації (текст + звук + відео + колір);- підвищення якості навчання через вдосконалення змісту, методів і організаційних форм навчання. Інтерактивні методи навчання та ігрові технології сприяють підвищенню рівня навчальних досягнень учнів , активізації їхньої пізнавальної діяльності, роблять навчальний процес продуктивнішим.

Номер слайду 14

Дякую за увагу

pptx
Додано
31 березня 2020
Переглядів
646
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку