Порушення роботи імунної системи

Про матеріал
Презентація підготовлена для використання в освітньому процесі як вчителями, так і здобувачами освіти під час розгляду теми "Порушення імунної системи"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Порушення роботи імунної системи

Номер слайду 2

ПОРУШЕННЯ РОБОТИ ІМУННОЇ СИСТЕМИНавіть незначні відхилення в роботі імунної системи можуть призвести до тяжких наслідків. Алергія – це форма імунологічної відповіді, що проявляється в підвищеній чутливості до різноманітних алергенів. Алергени – це антигени, що спричиняють алергічні реакції в організмі

Номер слайду 3

АЛЕРГЕНИЗОВНІШНІВНУТРІШНІПричиною алергії є гістамін, що виділяється лейкоцитами, коли алерген потрапляє в наш організм.

Номер слайду 4

Автоімунні захворюваннявиникають, коли імунна система організму починає сприймати деякі власні клітини як чужіВідповідно, це спричиняє імунну відповідь, що призводить до руйнування й відмирання клітин і тканин

Номер слайду 5

Недостатня активність імунної системи також є небезпечною для здоров’я. Якщо імунна система працює погано, тобто спостерігається імунодефіцит, організм стає вразливим навіть для тих мікроорганізмів, які в нормі не є хвороботворними.

Номер слайду 6

Чинники, що спричиняють пригнічення імунітету: радіаційне опроміненняважкі умови праціспадкові порушеннясильні стресинедостатнє харчуванняавітамінозвплив шкідливих хімічних речовин

Номер слайду 7

Синдром набутого імунодефіциту (СНІД) – це захворювання, яке спричиняється вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), що вражає клітини імунної системи. Вихід з ладу імунної системи призводить до виникнення ситуації, коли організм не може чинити опір іншим збудникам інфекційних захворювань.

Номер слайду 8

Імунізація – спосіб захисту від інфекцій шляхом введення в організм антигенів для формування захисної імунної відповідіактивнапасивнаІмунізація допомагає захистити людей від інфекційних захворювань, а також сприяє зниженню поширеності захворювань і запобігає епідемії.

Номер слайду 9

Дякую за увагу!!!

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Презентації
Додано
8 травня 2023
Переглядів
364
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку