"Поширення мистецтва: музеї,галереї."

Про матеріал
Переглянувши презентацію, ви познайомитеся з пам'ятками України зі списку світової спадщини ЮНЕСКО, і перконаєтеся в тому, що кожна країна, кожен народ у світі з великою повагою ставляться до своєї культури. Культура України посідає гідне місце у світовій культурі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поширення мистецтва: музеї,галереї,бібліотеки.

Номер слайду 2

Культурно-мистецька спадщина Мистецтво є складовою культурної спадщини людства, і щоб зберегти її для нащадків, створюють бібліотеки, музеі, галереї. Культурно-мистецька спадщина — сукупність цінностей, успадкованих суспільством від попередніх поколінь, — охоплює пам’ятки високої (шляхетної) культури й водночас повсякденного народного побуту.

Номер слайду 3

Форми збереження культурної спадщина

Номер слайду 4

Види пам’яток:

Номер слайду 5

Культурно-історична спадщина України В Україні на державному обліку перебуває понад 152 тисяч пам’яток культурно-історичної спадщини. Залежно від історичної та художньої цінності пам’ятки культури бувають світового, державного (національного) і місцевого значення.

Номер слайду 6

Культурно-історична спадщина України.(Історико-культурні заповідники)Національний історико-археологічний заповідник «Ольвія»

Номер слайду 7

Культурно-історична спадщина України.(Історико-культурні заповідники)Націона́льний істо́рико-архітекту́рний запові́дник «Кам'яне́ць»

Номер слайду 8

Культурно-історична спадщина України.(Історико-культурні заповідники)Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному.

Номер слайду 9

Культурно-історична спадщина України.(Історико-культурні заповідники)Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній».

Номер слайду 10

Культурно-історична спадщина України.(Історико-культурні заповідники)Націона́льний істо́рико-культу́рний запові́дник «Качані́вка»

Номер слайду 11

Культурно-історична спадщина України.(Історико-культурні заповідники)Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця»

Номер слайду 12

Культурно-історична спадщина України. Об’єкти Світової спадщини ЮНЕСКО. Національний заповідник «Софія Київська»

Номер слайду 13

Культурно-історична спадщина України. Об’єкти Світової спадщини ЮНЕСКО. Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник

Номер слайду 14

Культурно-історична спадщина України. Об’єкти Світової спадщини ЮНЕСКО. Ансамбль історичного центру Львова

Номер слайду 15

Культурно-історична спадщина України. Об’єкти Світової спадщини ЮНЕСКО. Церква Спаса на Берестові

Номер слайду 16

Культурно-історична спадщина України. Об’єкти Світової спадщини ЮНЕСКО. Резиденція митрополитів Буковини і Далмації в Чернівцях

Номер слайду 17

Культурно-історична спадщина України. Об’єкти Світової спадщини ЮНЕСКО. Історико-археологічний заповідник «Херсонес Таврійський»

Номер слайду 18

Культурно-історична спадщина України. Об’єкти Світової спадщини ЮНЕСКО. Дерев’яні церкви Карпатського регіону

Номер слайду 19

Види музеїв:

Номер слайду 20

Музеї — це науково-дослідні та науково-освітні заклади, які збирають, вивчають, зберігають і популяризують пам’ятки історії, матеріальної та духовної культури.

Номер слайду 21

Картинна галерея як тип художнього музею відома в Європі з XVII ст. Лувр Лувр — один із найбільших художніх музеїв світу — розташовано в центрі Парижа у старовинному королівському палаці. Найвідомішими експонатами Лувру є античні скульптури «Венера Мілоська», «Ніка Самофракійська», «Джоконда» («Мона Л іза ») Леонардо да Вінчі.

Номер слайду 22

Картинна галерея як тип художнього музею відома в Європі з XVIIст. Галерея в Уффіці Лувр — один із найбільших художніх музеїв світу — розташовано в центрі Парижа у старовинному королівському палаці. Найвідомішими експонатами Лувру є античні скульптури «Венера Мілоська», «Ніка Самофракійська», «Джоконда» («Мона Л іза ») Леонардо да Вінчі.

Номер слайду 23

Картинна галерея як тип художнього музею відома в Європі з XVII ст. Прадо Прадо -- один з найбільших музеїв європейського образотворчого мистецтва розташований у Мадриді. У галереї міститься багата колекція картин Х ІІ -Х ІХ ст., Тут зберігаються чи не найповніші зібрання творів І. Босха, Д. Веласкеса, Ф. Гойї, Б. Мурільйо, Ф. Сурбарана, Ель Греко.

Номер слайду 24

Картинна галерея як тип художнього музею відома в Європі з XVII ст. Дрезденська картинна галерея Зібрання Дрезденської картинної галереї започаткували володарі Саксонії. У X IX ст. було споруджено сучаснубудівлю галереї, що входить до ансамблю Цвінгера. Найвідоміше полотно — «Сікстинська Мадонна» Рафаеля.

Номер слайду 25

Картинна галерея як тип художнього музею відома в Європі з XVII ст. Фонд Гуггенхайма Фонд Гуггенхайма має три музеї: у Нью-Йорку, Венеції і Більбао (Іспанія), будується четвертий — в Абу-Дабі. Музей у Більбао визнанийоднією з найкрасивіших у світі будівель. Тут зберігається одна з найбільших у світі колекцій творів мистецтва епохи модернізму

Номер слайду 26

Картинна галерея як тип художнього музею відома в Європі з XVII ст. Національний художній музей України. Національний художній музей України збудовано на добровільні пожертвування киян і відкрито у 1899 р. Будівлю з колонадою споруджено за проектом зодчого П. Бойцова в неокласичному стилі. в його колекції понад 16 тис. творів живопису, скульптури, графіки від XII ст.

Номер слайду 27

Картинна галерея як тип художнього музею відома в Європі з XVII ст. Музей писанки Архітектурна споруда музею у формі найбільшої у світі писанки стала візитівкою Коломиї. У колекції Музею писанки зібрано понад 12 тис. зразків з різних етнорегіонів України та зарубіжжя

Номер слайду 28

Підсумок уроку Які форми збереження культурної спадщини ви знаєте?Назвіть провідні художні музеї світу, складіть топ-10 музеїв. України. Які пам’ятки архітектури прикрашають ваше місто?Якими пам’ятками пишається ваш рідний край?

Номер слайду 29

Домашнє завдання Підготуйте фотовиставку «Визначні куточки мого краю». Підготуйте доповідь на тему «Кращі замки України»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Rogovaya Svetlana
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Мистецтво 9 клас (Масол Л.М.)
Додано
8 травня 2020
Переглядів
2352
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку