Поробки, якими можна порадувати своїх рідних та коханих людей на день Святого Валентина.

День усіх закоханих почали святкувати ще у далекому ХV столітті, і досі відзначають з особливим теплом і гарним настроєм. Як можна зробити очікування та безпосереднє святкування дня Святого Валентина рівнозначно прекрасними? Усе просто! Потрібно зробити подарунок своїми руками, адже це найбільш душевний, романтичний та щирий сюрприз. Ми підготували для дітей добірку поробок, які розтоплять навіть найхолодніші серця.  

Закоханий котик

У ваших вихованців мало часу на поробку, а здивувати друзів чи кохану людину хочеться? Виготовте просту та чарівну поробку з фетру. Це доволі просто, а процес створення приноситиме учням радість і задоволення. 

Матеріали: ножиці, голка, чорні та білі нитки, червоний, чорний, сірий та білий фетрові аркуші, синтепон.

Етапи роботи: 

1. Малюємо на фетрі два силуети котиків та вирізаємо їх по контуру (щоб учням було легше малювати тваринок, можна скористатися шаблоном).

2. На одній із вирізаних частин вишиваємо голкою ротик та вуса (аби вийшло симетрично, краще заздалегідь намалювати контури олівцем)

3. Із чорного фетру вирізаємо невеликий трикутник та заокруглюємо кути, після чого приклеюємо його на місці котячого носа.

4. Із білого та чорного фетру вирізаємо чотири круги і пришиваємо їх на місці очей, як показано на малюнку (для білого кружечка біла нитка, для чорного – чорна).

5. Далі вирізаємо з сірого фетру сердечко і білими нитками пришиваємо його до спинки котика.

6. Зшиваємо два силуети котика білими нитками, всередину виробу закладаємо синтепон. 

Монстрики теж закохуються

Ми вже звикли дарувати валентинки на день Святого Валентина А якщо зламати цей стереотип і запропонувати дітям виготовити дещо оригінальніше – маленьких закоханих монстриків? Ці яскраві та різнобарвні створіння гарантовано піднімуть настрій учням!

Матеріали: пряжа (кілька кольорів), клей ПВА, ножиці, маленькі паперові стаканчики та синельний дріт (2 шт. червоного або рожевого кольору), цупкий картон (10х10 см), очі для іграшок (одна пара, «рухливі»).

Етапи роботи: 

  1. Картон обмотуємо пряжею 150–200 разів, а потім з одного боку цією ж ниткою закріплюємо пряжу. З іншого боку навпаки – розрізаємо. Має вийти помпон. 
  2. Закріплюємо клеєм помпон на стаканчик-підставку та приклеюємо монстрику очі. 
  3. Малюємо та вирізаємо сердечки. Закріплюємо їх на синельні дроти, які попередньо скручуємо спиралькою (див. на малюнок).
  4. Приклеюємо синельні дроти як ріжки монстрику. Готово! 

Можна зробити створінню пару – такого ж монстрика.

Романтичний лев

Цар звірів може бути добрим, м'яким та ніжним. Це відбувається тоді, коли він закохується. Навіть грива стає схожою на серце! Така поробка стане чудовим романтичним подарунком та просто іграшкою для дітей. 

Матеріали: помаранчева пряжа, нитка помаранчевого кольору, квадратний аркуш картону (16х16 см) та квадратний аркуш помаранчевого картону (10х10 см), клей ПВА, маркер, ножиці.

Етапи роботи:

  1. Вирізаємо із картону квадрати розміром 16х16 см та 10х10 см.
  2. Намотуємо пряжу на картон розміром 16х16 см (приблизно 90 обертів), потім знімаємо її, складаємо навпіл та, відступивши зверху 1,5 см, міцно замотуємо пряжу ниткою. 
  3. Далі потрібно розрізати пучок зверху та знизу.
  4. Вирізаємо із помаранчевого картону розміром 10х10 см серце. 
  5. Приклеюємо пучок ниток до картонного серця та рівномірно розміщуємо у різні боки нитки (див. на мал.).
  6. Підрізаємо кінці нитки по формі серця так, щоб вони виступали за краї картону на 5 мм.
  7. Малюємо та приклеюємо мордочку лева так, щоб маленький пучок був чубчиком тваринки. 
  8. Тулуб лева можна роздрукувати та наклеїти на картон або намалювати на жовтому картоні самостійно. Приклеюємо голову лева до тулуба.
  9. Малюємо на картоні жовтого кольору хвіст та приклеюємо на кінчик пучок ниток.  
  10. Приклеюємо хвіст до тулуба лева.

Заєць у подарунок

А як щодо валентинок у формі зайців? Вони схожі на класичні валентинки, але ще тепліші і до того ж пухнасті. Ці маленькі іграшки з фліса можна використовувати як брелки для ключів. 

Матеріали: фліс рожевого або червоного кольору, очі для іграшок, бусина для носу, синтепон, червоні, чорні, та білі нитки, клей ПВА, шматочок білого хутра.

Етапи роботи:

  1. Вирізаємо з фліса два серця та чотири вуха. Із хутра – дві смужки для вушок та невеликий кружечок для хвоста. 
  2. На одній частині серця малюємо олівцем контури рота та вусів, після чого вишиваємо ниткою по них (чорною – рот, білою – вуса). 
  3. Пришиваємо бусину на місці носу та приклеюємо очі. 
  4. Далі зшиваємо дві частини серця (червоною ниткою), залишаючи місце для закладання синтепону. 
  5. Синтепон вкладаємо у серце та зашиваємо це місце таємним швом.
  6. Так само зшиваємо і вуха (у кожну деталь вкладаємо шматочок синтепону).
  7. Білою ниткою пришиваємо хутряний хвостик, усередину вкладаємо синтепон та стягуємо деталь. 
  8. Білою ниткою пришиваємо хутряні смужки до вух зайця. Готово!

Купідони

Купідони стали символом дня Святого Валентина, адже саме вони поєднують чарівними стрілами закохані серця. Виготовлення цієї поробки не відбере у дітей багато часу, а результат буде неймовірним. 

Матеріали: 5 білих аркушів А4; сірий, темно-синій або чорний папір (2 шт.); ножиці; клей ПВА; ніж канцелярський; шаблон малюнка.

Етапи роботи: 

  1. Спершу потрібно вирізати шаблон ангела (додається нижче), а потім обвести його на двох білих аркушах та двох темних. Усього має вийти 4 ангела (2 світлих та 2 темних).
  2. Вирізаємо фігурки за контурами канцелярським ножем. 
  3. Малюємо та вирізаємо 2 серця (див. малюнок вище).
  4. Приклеюємо темні фігури купідонів на аркуші. Білі фігурки закріплюємо теж за допомогою клею, але не повністю, а згинаючи нижні частини шаблонів. Зверніть увагу на розташування фігур: темні фігури у виробі мають бути як тінь від основних світлих фігур.

Серця закоханих

Як передати гармонію почуттів двох закоханих? Як показати всю легкість та щирість їхніх стосунків? Створивши чарівну поробку! У відеоролику демонструється  поетапне створення двох сердець – які нагадають вашим близьким про щирість почуттів. Альтернативний варіант поробки: серця можна зробити зі синельних дротів червоного кольору, так буде не менш презентабельний подарунок.

Ведмедик

Подивіться, якого романтичного ведмедика можна змайструвати! Знову ж, усе просто! Така поробка точно сподобається учням та прикрасить будь-який інтер'єр.

Загадкове кохання

Ця листівка буде чудовою альтернативою валентинці. Вона може стати не лише яскравим декором для кімнати, а й іграшкою, оскільки всередині листівки на адресата чекатиме приємний сюрприз. 

Назустріч почуттям

Міккі Маус та Мінні Маус можуть стати чудовим символом дня Святого Валентина. Тим паче, що 2020 – рік мишки за Східним календарем. Як варіант, можна зробити зображення мишок рухливими, щоб кожен герой мультфільму пройшов свої кроки назустріч щирим почуттям.

Поробки Disney

Герої із мультфільмів Disney розтоплять серця не лише дітей, а і дорослих. У цьому відео продемонстровано етапи створення відразу п'яти поробок, які доречно подарувати у день всіх закоханих! Нам особисто сподобалась четверта поробка з грою слів («Olaf you a lot»). А вам яка до душі? 

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter