Перевірте, чи використовуєте ви всі можливості «На Урок» для вчителів

11 грудня Освітній проєкт «На Урок» відзначає день народження. Проєкту виповнилось 5 років. За час нашої роботи ми стикались із різними викликами, перетворюючи їх на можливості. 2022 рік виявився найскладнішим (що не дивно), та попри все, був продуктивним (проміжні підсумки ми підбили в дописі на Facebook; до речі, підпишіться на сторінку, аби нічого не пропустити). Та цією статтею ми хочемо розказати про деякі унікальні можливості «На Урок», доступні для кожного вчителя і про які ви могли не знати. Адже все, що ми робимо, – для педагогів України.

1. Відкритий доступ до ВСІХ навчальних матеріалів для підвищення кваліфікації

Саме так, без жодних обмежень. Ви можете навчатися та підвищувати кваліфікацію, коли вам зручно, де вам зручно. Навчальні матеріали курсів, конференцій, вебінарів доступні до перегляду чи ознайомлення одразу після реєстрацій на захід чи після дати його фактичного проведення. Таким чином ми реалізуємо право на вільний доступ до навчання. Головне, аби у вас були інтернет та світло. Розуміємо, що сьогодні із цим може бути непросто, але знаємо, як полегшити становище.

2. Можливість переглядати записи подій, які відбулися наживо

Цей пункт є логічним продовженням попереднього. І ми окремо акцентуємо на ньому увагу.

Якщо ви пропустили прямий ефір вебінару чи конференції, то завжди зможете переглянути запис події.

Так було з першого нашого онлайн-заходу і буде надалі. Тому не турбуйтеся: якщо через відсутність світла ви не змогли переглянути трансляцію наживо, то завжди зможете подивитись запис.

3. Презентація власного досвіду та реалізація принципів педагогічного партнерства

Про Бібліотеку авторських розробок та тестів ви, ймовірно, чули. І неодноразово ділились власним досвідом, розміщуючи розробки, конспекти, вправи, створюючи власні та модифікуючи тести колег. Проте нагадаємо, що за кожну авторську розробку ви зможете завантажити Сертифікат, який засвідчить факт поширення педагогічного досвіду та поповнить ваше професійне портфоліо. За активність в Бібліотеці додатково ви можете отримати дипломи та грамоти. Та і це ще не все. Щомісяця ми проводимо конкурс розробок «Фантастична п’ятірка», за участь в якому можна отримати Диплом учасника конкурсу розробок, виконавши певні умови.

Активність в розділі онлайн-тести також не залишається непоміченою, адже передбачена чотирьохрівнева сертифікація для користувачів. Більшість сертифікатів ви можете самостійно завантажити, або ж звернутися до Служби підтримки.

4. Необмежена кількість матеріалів та активностей для роботи з дітьми

Ще раз поговоримо про онлайн-тести та розробки в контексті створення навчальних матеріалів. І про всяк випадок нагадаємо, що ви можете створювати необмежену кількість тестів і задавати їх стільки разів, скільки необхідно, на ту кількість учнів, яка потрібна саме вам. Знаходьте ідеї для взаємодії в розробках Бібліотеки. Щодня додається щось нове, цікаве, яке допоможе урізноманітнити роботу під час уроків.

Разом із тим нагадаємо, протягом усього року ви можете реєструвати учнів на олімпіади та конкурси. Всі предмети, представлені на олімпіаді, безкоштовні для кожної дитини та вчителя, власне, як і тематичні конкурси. Головне, що кожен школяр може спробувати власні сили та перевірити знання в комфортних умовах.

5. Наявність функціонального особистого кабінету

І насамкінець іще раз розкажемо про можливості особистого кабінету вчителя (його блоки видно ліворуч, коли ви перебуваєте на більшості сторінок сайту), адже він дає змогу контролювали власне навчання, створювати нове, взаємодіяти з учнями тощо.

Блок «Підвищенням кваліфікації»:

  • Мої вебінари: тут зберігається перелік вебінарів, на які ви зареєстровані, позначено, на яких замовлені свідоцтва і де можна залишити відгук про подію. 
  • Мої конференції: тут так само міститься інформація про конференції, в яких ви берете участь, та свідоцтва, додаткові матеріали, відгуки до них.
  • Мої курси: традиційно тут ви можете знайти інформацію про курси, на які ви здійснили реєстрацію, прогрес навчання (цей показник відображено у відсотках), доступ до свідоцтва та відгуки.

Блок «Тести» допоможе орієнтуватися у власних тестах (створених самостійно чи модифікованих), а також збережених зразках (тести, які вам сподобались, проте зараз не є актуальними для роботи). Саме тут зберігаються результати тестувань, які проходять ваші учні в межах домашнього завдання чи роботи в режимі реального часу. Зверніть увагу на частину «Сертифікація», де вказано умови отримання сертифікатів різних рівнів (від базового до рівня "Інноватор") та ваш прогрес у цьому процесі.

Блок «Бібліотека» містить вичерпну інформацію про ваші публікації, збережені розробки, скачані матеріали, а також нагороди за конкурси (наприклад, «Фантастична п’ятірка»).

Блок «Олімпіади та конкурси». Тут зберігається не тільки інформація про заявки, оформлені на участь в сезонній олімпіаді чи тематичному конкурсі, а й важливі дані про ваші класи, з якими ви працюєте. В межах класів у кожної дитини є власний пароль, за яким вона може пройти конкурсні заходи чи виконати домашню роботу, яку ви задали на клас.

Зверніть увагу на блок «Налаштування», тут ви можете відредагувати дані, які відображаються на документах: ПІБ, назва закладу освіти тощо.

Увага! Якщо у вашому особистому кабінеті використано пошту із доменів .ru, її необхідно змінити! Без цього акаунт не буде активовано. Для цього напишіть, будь ласка, до Служби підтримки.

Якщо у вас виникають запитання, звертайтесь до Служби підтримки. Вам завжди у приязній атмосфері розуміння нададуть компетентні відповіді, допоможуть розібратися із запитом.

Пам’ятайте, що кожна сторінка сайту Освітнього проєкту «На Урок» створена для того, аби допомогти вчителю на шляху професійного зростання. Дякуємо, що ви з нами!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter