Застосунки, які навчать витрачати час із користю.

Як можна описати життя у XXI столітті? Воно динамічне. А це змушує нас швидко адаптуватися до нових умов, мотивує творчо пізнавати навколишню дійсність та впевнено діяти в непередбачуваних ситуаціях. Усі ці навички безумовно знадобляться сучасним учням! Педагог може допомогти їм обрати правильну траєкторію розвитку у позаурочний час. Тож як навчити дітей знаходити цікаві шляхи для розв'язання проблем? Що сприятиме активізації їхнього творчого потенціалу та креативності? 

Допоможуть мобільні додатки, що розвивають логічне та креативне мислення. Завантажуйте їх у смартфон, насолоджуйтеся якісним контентом і яскравим дизайном!

1. NeuroNation

Учені вже давно довели, що мозок, як і м'язи, завжди потрібно тримати в тонусі! У цьому застосунку ви знайдете чимало інтерактивних завдань, які розвивають пам'ять, концентрацію, увагу, логічне та креативне мислення. Користувачі мають змогу за графіками відстежувати власний прогрес та отримувати за досягнення віртуальні нагороди. Це неабияк мотивує рухатися далі, чи не так? Розробники додатку «NeuroNation» стверджують, що всі завдання створювали спільно з нейропсихологами на основі наукових досліджень. Цей мобільний застосунок активно використовується для профілактики стресу та вигорання.

Ціна: безкоштовно (є преміумверсія)
Мови: англійська, французька, німецька, італійська, португальська, іспанська.
Завантажити: IOS, Windows phone, Android.

2. Brain Wars

Цей застосунок не лише тренуватиме мозок, а й прокачає у ваших учнів навички конкурентоздатності. Вони можуть у реальному часі позмагатися в інтелектуальних турнірах з іншими користувачами з усього світу. Короткі ігри націлені на розвиток пам’яті, логіки та уважності. Дуелі складаються із чотирьох рівнів з різними інтерактивними завданнями – вони перевіряють швидкість мислення та математичні навички. 

На виконання кожного завдання дається лише тридцять секунд, протягом яких учню потрібно сконцентруватися, щоб отримати кращий результат у порівнянні з суперником. Після проходження кожного раунду застосунок показує, які когнітивні здібності гравця розвинені краще, а які варто вдосконалювати. Крім того, учні зможуть спостерігати за статистикою власних перемог та динамікою розвитку. 

Ціна: безкоштовно (є преміумверсія).
Мови: англійська.
Завантажити: IOS, Android

3. Brainsparker

Це застосунок із картками для генерації ідей. Він допомагає користувачам знайти натхнення для творчості. Додаток містить 250 карток зі словами, фразами, цитатами, діями та запитаннями. Як ними користуватися? Просто струсніть смартфон, щоби перетасувати колоду, і витягніть будь-яку картку – в ній буде підказка, яка направить ваші думки у потрібному напрямі. Наразі додаток доступний тільки для користувачів iOS, але розробники обіцяють, що версія для Android з'явиться найближчим часом.

Ціна: безкоштовно (є преміумверсія)
Мова: англійська.
Завантажити: IOS, Windows phone

4. Behance

Додаток з портфоліо у сфері дизайну, моди, ілюстрації, промислового дизайну, архітектури, образотворчого мистецтва, реклами, книжкового оформлення, анімації, звукового дизайну тощо. Ваші учні можуть надихатися креативними роботами, а можуть створити власний профіль, де ділитимуться з іншими користувачами авторськими розробками. Є можливість підписатися на канали й отримувати сповіщення про нові проєкти дизайнерів, творчість яких сподобалася найбільше. Цей застосунок розвиватиме у ваших учнів креативність й естетичний смак. До того ж вони дізнаються про тренди у сфері дизайну. 

Ціна: безкоштовно (є преміумверсія).
Мови: англійська, французька, німецька, італійська, польська, іспанська.
Завантажити: IOS, Android, Windows phone.

5. Peak

Набір мініігор для тренування пам'яті, швидкості мислення, логіки й уважності. Одразу після завантаження застосунку учень має пройти тест. Peak визначить базовий рівень знань і навичок та запропонує головоломки відповідного рівня складності. У безкоштовній версії цілком достатньо інтерактивних завдань, щоб прокачати мозок! Додаток розроблений експертами у сфері нейропсихології, когнітивної науки та освіти, що говорить про ефективність його завдань. 

Ціна: безкоштовно (є преміумверсія).
Мови: англійська, французька, німецька, італійська, японська, корейська.
Завантажити: IOS, Android.

6. Lumosity

40 головоломок для розвитку логіки, пам’яті, уваги, гнучкості розуму та навичок розв'язання проблем. Усі мініігри розроблені нейробіологами. У цьому додатку учні мають змогу відстежувати власний прогрес розвитку. Основна ідея проєкту полягає в тому, щоб через флеш-завдання заохотити користувачів до щоденного навчання. Адже систематичні заняття дають високі результати! 

Ціна: безкоштовно (є преміумверсія).
Мови: англійська, німецька, французька, іспанська. 
Завантажити: IOS, Android, Windows phone.

7. Tailsideas – Furry artists idea generator

Цей додаток пропонує тисячі ідей для артшедеврів або ж для сторітелінгу. Чудова можливість для прокачування креативного мислення ваших учнів, чи не так? Ідеї подаються у вигляді коротких речень або слів. Інтерфейс програми має англійську мову. Ця особливість стане в пригоді для написання чи розповідання історій англійською мовою. Програма пропонує створити власну історію або намалювати картину на різні теми. Наприклад, «Дракони танцюють на хмаринках», «Сонний єнот заснув посеред міста» тощо.

Ціна: безкоштовно.
Мови: англійська. 
Завантажити: Android.

Усі дібрані додатки переконають ваших учнів у тому, що навчання може бути цікавим та захопливим. А час можна і навіть потрібно проводити з користю!

Бажаєте дізнатися більше про способи заохочення учнів до саморозвитку? Реєструйтеся на Всеукраїнську інтернет-конференцію «Розвиток критичного, логічного та креативного мислення». Спікери розповідатимуть про те, які можливості відкриваються перед тими дітьми, хто освоїв різні типи мислення та активно використовує нові знання на практиці. Конференція триватиме два дні: 13 та 14 березня. Початок об 11:30. Буде цікаво!

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter