Новини

Цифровізація освіти та боротьба з бюрократією: Михайло Федоров розповів про пріоритетні напрями роботи

На систему освіти чекає чимало оновлень, серед яких цифровізація, увага до вивчення англійської мови та боротьба з бюрократією. Про це розповів віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров. Він зауважив, що з першого дня існування Мінцифри освіта була в пріоритеті для відомства. Тепер команда Мінцифри прагне допомгти МОН у реалізації важливих системних змін.

«Світ не стоїть на місці. Поза нашою війною світ продовжує активно розвиватися. Наймогутніші держави з усіх сил конкурують за таланти. Технології змінюють актуальність професій. Освіта та наука потребують трансформації. Потрібні сміливіші та швидші зміни, щоб наші діти здобули знання, які відповідають викликам сучасності».

           Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій Михайло Федоров

1. Створення нового підходу до управління системою освіти. Тотальна боротьба з бюрократією.

Команда планує зайнятися трансформацією закладів освіти та залучити до роботи талановитих викладачів (звісно, за гідну зарплату). Для реалізації реформ потрібні ефективні менеджери, яким нададуть свободу управління та реалізації змін. Також планується навчання для освітніх менеджерів та викладачів. 

Окрім того, має відбудитися трансформація освітніх просторів, тобто їхнє осучаснення. Окрему роль планують відвести розвитку англійської мови, цифрових навичок, підприємництваю 

2. Цифровізація освіти.

Насамперед ідеться про розширення Дії на освітній напрям. Михайло Федоров обіцяє створення крутих сервісів для школярів, студентів та їхніх батьків. Не обійдуть увагою і викладачів - планується розвиток онлайн-системи для роботи з контентом, створення платформи для управління освітніми процесами та отримання даних для ухвалення якісних управлінських рішень.

«Впевнений, що співпраця з профільним міністром, Оксен Лісовий, буде максимально ефективною. Ми вже зробили перші кроки у формуванні спільного бачення стратегії розвитку освіти».

           Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій Михайло Федоров

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter