Пропонуємо взяти від нового тижня максимум, здобувши корисні знання! А зарядитися мотивацією та натхненням для продуктивної роботи допоможуть наші вебінари. Цього тижня ви дізнаєтеся про:

  • STEM-цікавинки для уроків біології;
  • ситуативні задачі за методом PISA;
  • поєднання виховної роботи і класного керівництва;
  • таємниці атестації;
  • навчання математики дітей з ООП за допомогою Numicon.

Урок біології з елементами STEM – реальний шлях до успіху

Як впливає впровадження STEM на освітній процес, чи покращує його? Ми переконані, що так! Але для того, аби відчути прогрес, потрібен час. А ще необхідно поступово звикнути до нового формату роботи як учителю, так і школярам. Тому для того, аби прискорити адаптацію, варто вводити в заняття якомога більше цікавих активностей. Це мотивуватиме дітей, допоможе розвивати їхню допитливість, критичне мислення і автономність. 

Пригадаймо напрямки STEM-програми:

 

То які вправи можна застосувати на STEM-уроці? Які активності точно урізноманітнять звичний освітній процес та посилять навчальну мотивацію школярів? Наталія Бойко дібрала такі вправи для викладачів природничого циклу! А ще на вебінарі ви дізнаєтеся про технологію «Біологічний конструктор», «Шість цеглинок», наукові розмальовки та фразеологізми. 

Долучитися 25 жовтня о 18:00 (понеділок)

Ситуативні природничі задачі: долаємо суперечності між життям і школою, залучаючи математичну грамотність PISA

Практичні і зрозуміли задачі – візитівка міжнародного дослідження PISA. І цей підхід можна запозичити для звичайного уроку! Ситуативна форма завдань на основі реальних життєвих ситуацій сприяє глибокому розумінню теми та предмета. Причому завдання PISA не тільки практичні, але й компетентнісно орієнтовані й інтегративні. І тому під час створення задач учителі-предметники можуть зіштовхнутися з певними складнощами. На що варто звернути увагу?

Пригадаймо основну інформацію:

Бажаєте дізнатися більше про ситуативні, компетентнісні задачі? Або хочете прокачати навичку їхнього створення? Тоді обов’язково реєструйтеся на вебінар Олександра Козленка! Ви отримаєте всебічну інформацію щодо поетапного створення завдань із огляду на психологію дитини. 

Долучитися 26 жовтня о 16:00 (вівторок)

Інтеграція форм і методів виховання в роботі класного керівника

Як це – бути турботливим вихователем і водночас компетентним класним керівником? Як поєднувати ці дві ролі так, щоби всі були у виграші? У вашій професійній скарбничці обов’язково мають бути допоміжні інструменти для пожвавлення виховної роботи та індивідуалізованого класного керівництва. 

Звернімося до лайфхаків для організації цікавого освітнього процесу:

 Як організувати процес виховання і навчання в стилі НУШ? У межах вебінару розглянемо інтерактивні форми й методи виховання, які стануть у пригоді кожному вихователю та класному керівникові. А ще Елла Даниліна розповість про такі цікаві форми роботи як соціальне проєктування та проведення культурних проєктів. 

Долучитися 26 жовтня о 18:00 (вівторок)

Як атестувати й атестуватися без примусових відкритих уроків, «творчих» звітів, непотрібних блогів і публікацій

Атестація. Які емоції викликає це слово? Якщо негативні, то вам точно потрібно відвідати наш тематичний вебінар! Адже без атестації не обійтися, а труднощів із нею вдосталь: недосконалість законодавчої бази, вимоги членів комісій, «показовість» виступів... Ці моменти варто брати до уваги, щоби не тільки успішно атестуватися, але й здобути нові знання та обмінятися безцінним досвідом із колегами.

Спершу звернімося до законодавчої бази:


А як поглянути на атестацію інакше: не як на метод адміністративного тиску, а як на можливість професійного зростання? Наталія Понежа розповість, як організувати освітній процес в рік проходження атестації, а також про те, як сприяти обміну педагогічним досвідом між колегами. 

Долучитися 27 жовтня о 18:00 (середа)

Застосування методики Numicon у роботі з дітьми із синдромом Дауна

Чи знайомі ви з Нуміконом? Це інклюзивний підхід до викладання математики, в межах якого діти взаємодіють із різними фігурками, що символізують числа. Тільки-но уявіть, наскільки такий метод зручний для дітей із синдромом Дауна! У такий спосіб задіюються одразу декілька органів чуття, що сприяє якісному засвоєнню основ математики та розвитку дрібної моторики. 

Пам’ятка із застосування Нумікону:


У межах вебінару розберемося, чому дітям із синдромом Дауна важко дається математика, та як із цим впоратися за допомогою Нумікону. Людмила Салецька надасть покрокову інструкцію із застосування Нумікону для школярів із ООП, а також порадить, як краще навчати математики дітей із синдромом Дауна. 

Долучитися 29 жовтня о 18:00 (п'ятниця)

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter