Пропонуємо провести з нами ще один натхненний тиждень та долучитися до активностей, які допоможуть покращити педагогічну майстерність. Прочитавши статтю, ви дізнаєтеся про:

  • лайфхаки для роботи з Word та Excel;
  • створення власного подкасту;
  • нові можливості для роботи з онлайн-тестами «На Урок»;
  • навчання хімії із застосуванням компетентнісного підходу;
  • цікавинки для уроку громадянської освіти.

Word та Excel у професійній роботі вчителя: ефективне використання

Без знання Word та Excel зараз нікуди! І навіть найдосвідченішому викладачу є чого навчитися. Наприклад, чи знали ви, що діти рідко читають текст лінійно, речення за реченням? Здебільшого вони «скрінять» сторінку, вихоплюючи поглядом найважливіше. А це важливий момент, на який варто звертати увагу під час створення навчальних матеріалів. 

Що варто пам’ятати, створюючи текстові документи?

Чи впевнений ви користувач Word та Excel? Чи безгоданно ви володієте всіма інструментами цих програм та їхніх аналогів? Сергій Петрович обов'язково розповість про це в межах вебінару та надасть безліч корисних порад.

Долучитися 18 жовтня о 18:00 (понеділок)

Подкастинг на уроці: сучасно, цікаво та інформативно

Чи використовуєте ви подкасти в освітньому процесі? Вони можуть значно полегшити вашу роботу, зробити уроки цікавішими, а складний навчальний матеріал простим для розуміння. Особливо цікаво, коли подкаст створюється просто на уроці!

А які подкасти можна запропонувати для ознайомлення школярам?

Недарма подкастинг дуже популярний як в Україні, так і в усьому світі. І вже зовсім скоро Маргарита Калюжна поділиться безцінними знаннями про подкастинг у межах свого вебінару! Ви дізнаєтеся багато цікавого про інструменти для створення подкастів та особливості їхнього використання на уроках. 

Долучитися 19 жовтня о 18:00 (вівторок)

Онлайн-тести «На Урок»: ефективна взаємодія з учнями будь-якого віку

А ви частіше проводите тестування онлайн чи офлайн? Якщо ваші учні напружуються, лише почувши фразу «готуємо чисті аркуші», чудова альтернатива – частіше застосовувати онлайн-формат оцінювання. І тут варто розумітися на тонкощах тестувань для дітей різного віку. Формат завдань, від якого в захваті молодші школярі, може зовсім не підійти старшим учням.

Хоча деякі правила створення онлайн-оцінювань є універсальними:

А яким формам онлайн-взаємодії надавати перевагу під час навчання молодших школярів? Що люблять учні середнього віку, а що – старші? На ці запитання відповість Любов Цукор у межах вебінару. Також ви дізнаєтеся про нові можливості сервісу для онлайн-тестувань «На Урок» та повторите ключові моменти роботи з ресурсом.

Долучитися 20 жовтня о 18:00 (середа)

Компетентнісний підхід у викладанні хімії: від «мрійників» до хіміків

Основне завдання – школи не тільки надати знання, а і навчити дітей користуватися ними. На цьому принципі ґрунтується НУШ, заохочуючи вчителів розвивати важливі компетентності школярів. А досягти цього можна за допомогою різноманітних вправ, цікавих активностей та пізнавальних проєктів. 

Цікаві ідеї на урок:

Олімпіади з хімії, новітні методики викладання, креативний підхід до роботи з підручником… Сергій Джавахішвілі поділиться власними напрацюваннями, лайфхаками та методиками для створення незабутнього уроку хімії! Запрошуємо всіх учителів-природничників (і не тільки!) на вебінар!

Долучитися 21 жовтня о 18:00 (четвер)

Вивчення предмета «Громадянська освіта» в школі: глибоке занурення

Не можна вивчати такий важливий предмет як «Громадянська освіта» поверхнево! Вчителі-предметники погодяться, що такий підхід просто не має сенсу. Адже з питаннями, що вивчаються в межах навчальної дисципліни, діти зіштовхуватимуться ледь не щодня. І завчити їх неможливо, потрібне глибинне розуміння суспільно-політичних процесів, громадянських прав та обов’язків. Тому на уроках слід застосовувати якомога більше цікавих активностей, які сприяють кращому засвоєнню інформації!

Як-от:

У межах вебінару поговоримо про «глибоке занурення» в навчальну дисципліну, а також розглянемо дієвий інструментарій на урок. Ганна Бут, переможниця конкурсу розробок ігор із громадянської освіти, додатково поділиться авторськими практичними прийомами!

Долучитися 22 жовтня о 18:00 (п’ятниця)

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter