Новини

Денис Шмигаль: ніхто не збирається скасовувати ЗНО

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що підстав для скасування чи перенесення ЗНО немає. Заява прозвучала під час чергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Ніхто не збирається скасовувати ЗНО, і причин для перенесення оцінювання на серпень наразі немає. Якщо такі причини будуть, то Міністерство охорони здоров’я та головний санітарний лікар повідомлять про це».

                                             Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль

Він зазначив, що показники, які можуть призвести до переносу ЗНО, цілком зрозумілі. Вони мають становити більше 60 хворих на 100 тисяч населення країни, при цьому щоб у понад 50% областей перевищувалися одразу три загальнонаціональні показники: більше 12 хворих на 100 тісяч населення, завантаженість ліжок в опорних лікарнях більше 50% та охоплення тестуваннями менше 12 осіб на 100 тисяч населення. 

«Це ті параметри, які можуть спричинити перенесення ЗНО на інший термін. В іншому випадку з 25 червня, тобто з наступного понеділка, ми починаємо плановий процес ЗНО».

                                             Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter