Новини

Для навчання дітей, які перебувають у закладах охорони здоров'я, створили «Школу супергероїв»

Кабінет Міністрів України створив державну установу «Школа супергероїв», яка надаватиме освітні послуги дітям, що перебувають на стаціонарному лікуванні або яким надається реабілітаційна допомога в закладах охорони здоров'я. Відповідне рішення було ухвалено під час засідання Уряду 28 жовтня 2021 року. Про це повідомляє МОН.

«Держава гарантує можливості для здобуття загальної середньої освіти кожній дитині в Україні. Коли дитина потрапляє в лікарню і знаходиться там довгий час, вона не має бути позбавлена можливості навчатися та розвиватися. Наявна на сьогодні модель, за якої освіту в закладах охорони здоров’я окремим дітям надають вчителі зі звичайних шкіл, не враховує особливості освітнього процесу та потреб учнів. Водночас більша частина дітей, які перебувають у закладах охорони здоров’я, не отримують відповідних освітніх послуг, а частина отримувала такі послуги за рахунок волонтерів. Проте така робота не має здійснюватися лише волонтерами. Вона має бути системною та забезпечуватися державою. Створена державна установа дозволить забезпечити безперервність здобуття відповідної освіти та розвиток дітей незалежно від стану їхнього здоров’я».

                                 Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

«Школа супергероїв» створена для надання освітніх послуг у сфері дошкільної та повної загальної середньої освіти дітям (зокрема здобувачам професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти в частині здобуття повної загальної середньої освіти), які перебувають на стаціонарному лікуванні або яким надається реабілітаційна допомога в закладах охорони здоров’я України.

Освітні центри створять при великих дитячих лікарнях в усіх областях країни. Тут зможуть отримати освіту діти, які мають онкологічні захворювання, СНІД, потребують постійного гемодіалізу, чекають на операції, перебувають в опікових центрах та психіатричних лікарнях, перебувають у лікарнях через COVID-19, отримують реабілітаційну допомогу тощо. 

Освітні послуги надаватимуться безкоштовно, а працюватимуть у «Школі супергероїв» мотивовані педагоги зі спеціальною підготовкою (у МОН також обіцяють, що вони отримуватимуть відповідну зарплату). Також передбачається створення навчально-методичного центру, який забезпечить розробку методик та впровадження сучасного світового досвіду.

Постанова про утворення «Школи супергероїв» набуває чинності з 1 січня 2022 року.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter