Продовжуємо підбивати підсумки інтернет-конференції «Англійська для школярів: прийоми та корисні поради» та публікуємо основні положення лекції Ганни Дудіч, у якій продемонстровано сучасний підхід до вивчення англійської. Основна родзинка – застосуванням гнучкого освітнього середовища та сучасних технологій.

Гнучке освітнє середовище

Аби зробити уроки ефективними, насамперед варто переглянути концепцію класичної класної кімнати. Здебільшого у класах діти майже не спілкуються під час уроку між собою і слухають виключно учителя. Диктанти, читання, граматика – основні види їхньої діяльності. Результат цього – колосальний дисбаланс між знаннями, навичками та компетенціями.

Гнучке освітнє середовище дозвляє зробити акцент на повсякденній комунікації. Задіяні так звані «4К» – креативність, критичне мислення, кооперація та комунікація. 

Як створити гнучкий простір у класі? 

  1. Заберзпечте можливості для групової роботи. Переставте стільці і парти так, аби діти сиділи обличчям одне до одного та могли без проблем об'єднатися у групи.
  2. Застосовуйте сучасні технології. Слухання, мовну практику та інші навички зручно покращувати за допомогою різних програм, застосунків та сервісів.
  3. Учитель – не єдиний читач. Відведіть одну зі стін класу для робіт учнів. Діти можуть анонімно написати роботу, ви закріплюєте її на стіні, а потім інші учні можуть підійти, прочитати цю роботу та спробувати оцінити. Дозвольте прикріпляти до вдалих робіт кольорові стікери та додавайте бали учням, які отримали найбільше наліпок від однокласників.

Як зробити уроки цікавими?

Ганна Дудіч дала декілька рекомендацій, які дозволять значно пожвавити уроки. Так, можна використати платформу «Pen Pal schools», яка чудово підійде для відпрацювання навичок письма. Після реєстрації у системі ви зможете обрати теми, на які писатиме клас, а учні-іноземці коментуватимуть твори ваших школярів.

А покращити практику читання допоможе участь у міжнародному русі «World Read Aloud Day». Реєстрація на платформі долучає клас до світової мережі, що у відповідний день з’єднає ваш комп’ютер із класом у іншій країні. Діти мають вгадати, з учнями з якої країни вони спілкуються зараз (для цього можна ставити короткі влучні запитання). А потім можна прочитати одне одному улюблену книгу чи розіграти невеличку виставу.

Докладніше про сайти і платформи, які варто використати у класі, можна дізнатися безпосередньо з виступу: 

Всеукраїнська інтернет-конференція «Англійська для школярів: прийоми та корисні поради» подарувала безліч корисної інформації та позитивних емоцій. У цей день були запропновані дієві рішення, практичні прийоми та поради, які допоможуть зробити учнів справжніми знавцями англійської! Бажаєте дізнатися ще більше? Перегляньте запис конференції на нашому Ютуб-каналі.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter