Продовжуємо підбивати підсумки Всеукраїнської інтернет-конференції «Інтернет-ресурси у навчальному процесі» та публікуємо основні тези виступу редакторки та авторки статей журналу освітнього проєкту «На Урок» – Любові Цукор. Свою доповідь лекторка присвятила надважливим темам: додатки для занять із української мови, літератури і мистецтва та онлайн-тести «На Урок».

Про застосунок «Mova»

Цей додаток доречно використовувати на заняттях із української мови у школі чи під час дистанційного навчання. Ыз його допомогою діти можуть вивчати мову в ігровій формі, виконуючи завдання з додатку у вільний від навчання час. Чому навчає додаток «Мова. ДНК нації»? Діти викорінюватимуть суржик, вивчатимуть фразеологізми, повторюватимуть синоніми, вивчатимуть правила вживання наголосів у словах, використання паронімів та багато іншого. Додаток безкоштовний. Його можна завантажити на будь-який пристрій. 

Додаток «Відомі люди: історична вікторина про великих людей»

Додаток буде особливо корисним вчителям української та зарубіжної літератури, музики та образотворчого мистецтва. У цьому застосунку подається коротка інформація про видатних осіб із посиланням на Вікіпедію. Також діти можуть виконувати різні види завдань (назвати імена/прізвища осіб, назвати портрети, а також попрацювати з флеш-картками і таблицями), заскрінити результати та надіслати їх учителю. 

Застосунок «DailyArt»

У цьому застосунку зібрана величезна колекція картин і про кожну з них надається коротка (але змістовна!) інформація. За замовчуванням опис арт-об'єктів подано англійською мовою, і це доволі зручно для використання на відповідних уроках. Утім, у налаштуваннях можна обрати переклад українською. 

Застосунок «DailyArt» підійде для загального розвитку учнів (він створений не за навчальною програмою у школах!) або ж дітей можна попросити написати невелике есе про враження від певної картини.  

Сайт: ProSlovo.com (Будинок «Слово»)

Проєкт proslovo.com започатковано у березні 2017. Його метою стало бажання розказати спільноті більше про жителів легендарного будинку в Харкові: за допомогою відцифрованих документів, біографічних даних, літературних творів, фото тощо. Саме у Харківському будинку «Слово» колись проживали такі видатні митці як: Микола Хвильовий, Іван Багряний, Павло Тичина, Валер'ян Підмогильний, Остап Вишня та багато інших. 

Учитель може використовувати дані з цього сайту, щоб проілюструвати історичні факти і життя видатних людей, а на 3Д-мапі навіть можна показати квартиру, де раніше мешкали письменники.

Сервіс «Тести» від освітнього проєкту «На Урок»

Це безкоштовний сервіс, яким можуть скористатися вчителі, щоби перевірити рівень знань учнів. Проводити тести можна як під час уроку, так і дистанційно. Педагоги можуть створювати тести самостійно або користуватися готовими розробками. Зверніть увагу: наа сайті є відеоінструкції стосовно того, як можна створити якісні тести. 

Детальніше про використання інтернет-ресурсів на заняттях з української мови, літератури і мистецтва та інші важливі моменти обговорення можна дізнатися безпосередньо з виступу:

Конференція «Інтернет-ресурси у навчальному процесі» відбулася 14 березня. Це був день, насичений корисною інформацією, дієвими порадами та приємним спілкуванням. Щоб переконатись у цьому, перегляньте запис конференції на нашому YouTube-каналі та дізнайтеся, як організувати сучасне навчання на вищому рівні!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter