Новини

Ганна Новосад очолила МОН

Новою очильницею Міністерства освіти і науки стала Ганна Новосад - вчора за її призначення проголосувала Верховна Рада. 

Ганна Ігорівна Новосад народилася 28 липня 1990 року в Ладижині (Вінницька область). Навчалася в Українському гуманітарному ліцеї при КНУ ім. Тараса Шевченка, а згодом отримала ступінь бакалавра політології в Національному університеті «Києво-Могилянська академія».

Наступний кроком стало навчання в Університеті Маастрихту, Нідерланди, де вона отримала ступінь магістра. Також майбутня Міністр стала стипендіатом Фонду Відкритого Суспільства. Протягом 2012-2013 рр. стажувалась в аналітичних центрах Іспанії та Чеської Республіки, брала участь в Українсько-Канадській Парламентській Програмі.

Ганну Новосад важко назвати новачком у світі освіти, адже вона почала працювати у МОН ще 2014 року. Тоді вона стала радницею Міністра освіти і науки. До грудня 2017 року очолювала Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МОН. З  грудня 2017 до серпня 2019 року була генеральним директором директорату стратегічного планування та європейської інтеграції МОН. 

Нового міністра вже привітала Лілія Гриневич. Пані Гриневич щиро побажала своїй наступниці успіхів та відзначила її великий досвід і професіоналізм. На особистій сторінці Ганни Новосад уже множаться привітання з призначенням. Також учителі вже висловлюють побажання щодо подальшого розвитку освіти, а саме вони сподіваються на підтримку з боку держави молодих освітян, розвиток вищої школи, продовження реформи НУШ і, звісно, підвищення заробітної платні. А на які зміни очікуєте ви?

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter