Новини

Компетентнісне навчання як запорука успіху дитини – підсумки інтернет-конференції «На Урок»

Де, як не у школі, діти отримують знання та навички, які допоможуть їм стати успішними дорослими? Але чи можна гарантувати, що все точно буде добре? Можна! Якщо вдатися до компетентнісного навчання. Саме воно допоможе не просто надати безліч важливої інформації, а ще й розвинути в учнів так звані soft skills – навички, без яких не обійтися людині майбутнього. 

Компетентнісний підхід новий для нашої системи освіти, тому перед учителями часто постають запитання, на які складно дати відповіді. І саме для того, щоб знайти їх, ми організували Всеукраїнську інтернет-конференцію «Формування ключових компетентностей і навичок учнів»

Ми запросили досвідчених спікерів, які точно знають, які інструменти варто використовувати для формування ключових компетентностей. 

  1. Вікторія Круглова говорила про особливості розвитку компетентності у галузі природничих наук, техніки і технологій, а також про методи і прийоми, які зроблять процес навчання цікавішим.
  2. Ганна Сукачова поділилася досвідом формування мовленнєвої компетентності учнів та розкрила 5 дієвих прийомів, які допоможуть вивести викладання на якісно новий рівень. І ці поради неодмінно знадобляться у роботі не лише мовникам, а й викладачам інших предметів.
  3. Олександр Желіба торкнувся іншої важливої теми: розвитку громадянської компетентності в умовах сучасної школи. Ви знайдете відповіді на всі запитання, які вас хвилювали. 
  4. Любов Найдьонова говорила про ще нову для української школи, але вже таку важливу кіберсоціалізацію. Цифрова епоха докорінно змінила життя дітей, то як діяти дорослим?
  5. Олена Пархоменко розповіла про підприємницьку компетентність та про те, як підприємницькі навички допоможуть досягти успіхів у майбутньому.
  6. Алла Ковалевська виступила із доповіддю про важливість математичної компетентності для реалізації особистості у роботі та звичайному житті.
  7. Наталія Панасенко розповіла про те, як зробити іноземну мову складовою особистого успіху та надала безліч корисних лайфхаків. 

Підсумком насиченого дня стала панельна дискусія «Необмежені можливості для розвитку особистості». Спікери конференції обговорили найгарячіші запитання, зокрема:

  • Якою повинна бути освіта, щоб задовольнити запити сучасного світу?
  • Як підвищити мотивацію учнів до навчання?
  • Чи можливо сформувати ключові компетентності в межах Європейських еталонних рамок при наповнюванні класів 30 учнями?
  • Чи дозволяють завдання сучасних підручників з хімії, біології формувати компетентності?

І це ще не все! А щоб дізнатися більше, обов’язково дивіться запис конференції! Актуальні теми, досвідчені спікери, завзяті дискусії – ми завжди обираємо для вас найцікавіші теми. І ще більше важливих тем попереду, слідкуйте за анонсами!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter