Новини

Ганна Новосад пропонує адаптувати закордонні підручники

Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад відзначила можливість адаптації кращих закордонних підручників та їх пілотне використання в українських школах. Про це вона розповіла в інтерв'ю, яке дала «Укрінформ».

Коментуючи результати школярів із математики, які вони продемонтрували у дослідженні PISA, вона зазначила, що сучасні українські підручники не базуються на компетентнісному підході.

«Я можу помилятися, але я не знаю зараз підручників з математики, які базувалися б на компетентнісному підході, який є в PISA, де в завданнях, окрім того, що ти маєш розуміти формулу, ти ще й бачиш, у якій ситуації ти можеш її використати. Тому в 2020 році ми продовжимо і маємо завершити те, що почали власне в 2019-му – це державний стандарт базової освіти, який має задати рамку очікуваних результатів для 5-9 класів».

                                                                Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад

Пані Новосад зазначила, що у світі багато чудових підручників з математики, які можна було б адаптувати для України. Особливу увагу варто приділити канадським та сингапурським підручникам, при цьому вітчізняні автори також мають продовжити створювати власні книги, але з урахуванням компетентнісного підходу. Просто має бути альтернатива, яка вже використовується у світі та є дієвою. 

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter