Новини

Сергій Шкарлет: Прагнемо до 2024 року забезпечити всіх педагогів комп'ютерами

Мета МОН – до 2024 року зробити так, аби в кожного вчителя був свій комп'ютер. Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в інтерв'ю виданню «Главком». Він нагадав, що в цьому році виділено субвенцію в розмірі 1 млрд гривень на закупівлю ноутбуків для вчителів. Звісно, на жаль, поки що цих грошей недостатньо, аби придбати техніку для всіх педагогів країни, втім, буде закуплено 60 000 ноутбуків, а це непоганий початок.

«Станом на сьогодні кошти вже направлено на місця. Закупівля ноутбуків буде здійснюватися централізовано обласними державними адміністраціями відповідно до Закону «Про публічні закупівлі» на відкритих торгах. Відповідно постачальник буде обиратися організатором торгів за результатами їх проведення. На сьогодні оголошено тендери на купівлю близько 22 тис. ноутбуків. Зі свого боку ми очікуємо, що впродовж серпня закупівлі розпочнуться в усіх областях». 

                                   Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет 

Очільник МОН також зазначив, що зараз у середньому маємо один комп'ютер на двох працівників. Звісно, цього недостатньо, тож Міністерство планує до 2024 року забезпечити комп'ютерами всіх педагогів. Також є інша проблема – не в усіх школах є інтернет. На його проведення Уряд виділив 500 млн грн. При цьому в Міністерстві цифрової трансформації кажуть, що до кінця року інтернетом будуть покриті всі школи. Також є питання стосовно швидкості інтернету. В школах для звичайних та дистанційних занять швидкості 30 Мб/с достатньо, але МОН прагне збільшити швидкість до 100 Мб/с. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter