Новини

Головний санлікар: вакцинація для вчителів та учнів має стати обов'язковою

Невакцинованих дітей, які до того ж не мають медичних протипоказань, не варто допускати до закладів освіти. Освітяни ж мають обов'язково вакцинуватися. Про це в інтерв'ю заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін. Так він прокоментував необхідність вакцинації від COVID-19 та інших небезпечних хвороб, як-от кір та дифтерія. 

Він зауважив, що, попри всі зусилля, останні спалахи інфекційних хвороб в Україні були викликані саме недостатнім рівнем охоплення обов’язковими щепленнями. Причиною зокрема є активна пропаганда того, що вакцинуватися не треба. 

«Я б зважав на рішення Верховного Суду щодо недопуску невакцинованих дітей до закладів освіти. І запроваджував подібні норми в законі: не допускати до закладів освіти дітей, які не вакциновані і не мають на це об’єктивних причин, абсолютних медичних протипоказів. Вони все одно можуть обирати альтернативу – дистанційний формат абощо».

                                            Головний санітарний лікар України Ігор Кузін

Окремо він наголосив на тому, що вакцинація має стати обов'язковою і для працівників освіти: щеплення має стати умовою допуску до робочого місця. 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter