Добірка майстер-класів зі створення осінніх поробок, які можна зробити зі школярами будь-якого віку.

Осінь – час для творчості! Різнобарв'я навкруги надихає, а природа дарує надзвичайні кольори і фактури. Чому б не поєднати природні матеріали та яскравий папір, створивши з учнями власні творчі проекти?

Пропонуємо добірку майстер-класів з цікавими  ідеями, кожну з яких можна втілити протягом уроку, створивши атмосферу творчості та натхнення.

Жолудь

Нещодавно в Україні стартувала акція «Дуби Шевченка єднають Україну», мета якої – розсадити у різних містах України саджанці, вирощені із жолудів семи дубів, що росли ще за життя поета і збереглися до наших днів.

Створіть разом зі своїми учнями усміхнені паперові жолуді та прикрасьте ними кабінет чи шкільні коридори!

Лелека

Цього птаха здавна шанували та вважали символом добра та добробуту різні народи світу. Відліт лелек в Україні знаменує початок осені.

Існує прикмета: якщо лелечі ключі вирушають у вирій на початку вересня, то зима буде ранньою.

З лелекою пов'язано безліч вірувань, його завжди зображують добрим героєм у народних казках і легендах. Запропонуйте своїм учням створити разом паперового птаха та розкажіть цікаву легенду про те, чому в нього таке забарвлення.

Легенда про лелеку

«Якось у хатині, де мешкала сім’я з двома немовлятами, сталася пожежа. Лелеки, що жили на солом’яній стрісі будинку, заметушилися, почали кликати на допомогу. Батьки працювали в полі, тому не могли побачити, що сталося. Тоді чорногузи кинулись до обійстя і винесли дітей з полум’я. Відтоді у лелек червоні ноги та дзьоб і чорні кінчики крил, обпечені в пожежі».

Також можна створити лелеку, використовуючи паперові тарілки чи пластикові ложки.

Їжак

Їжачок із листочком або величезним яблуком (хоча він хижак та насправді яблук зовсім не їсть!) – типовий сюжет на осінню тематику. Використовуючи кольоровий папір чи осіннє листя, таке звірятко легко можна зробити власноруч навіть із першачками.

Пропонуємо ще декілька ідей для втілення:

Парасолька

Осінь – як правило, найбільш дощовий період у наших широтах. Але хіба це привід сумувати? Запропонуйте учням створити з кольорового паперу яскраву листівку з парасолькою, додавши будь-які візерунки на власний смак!

Зробивши декілька різнокольорових парасольок, можна створити яскраву тематичну гірлянду та прикрасити нею шкільний кабінет. А якщо ваші учні захоплюються мистецтвом оріґамі, запропонуйте разом змайструвати об'ємні закриті чи відкриті парасольки.

Квітка у горщику

Поєднавши барвисте осіннє листя та кольоровий папір, можна створити досить оригінальну поробку. Техніка її виконання нескладна, зробити таку квітку зможуть і першачки.

Совенята

Із використанням прозорого пакунка можна створити яскраву іграшку з осіннього листя, а крихкі уламки сухих листочків не будуть з неї сипатися. А додавши різнобарвний папір та намалювавши оченята, ви зможете створити унікальних героїв з власними емоціями. До речі, таке чудове совенятко стане оригінальним осіннім подарунком.

Аплікація з осіннього листя

Використовуючи навіть один шаблон можна зробити кілька десятків різних аплікацій! Запропонуйте своїм учням проявити творчі здібності та створити аплікацію, додавши до наперед намальованого обличчя зачіску з різнобарвних листочків. Ви навіть не уявляєте, наскільки різними можуть вийти готові роботи!

Аналогічно можна створювати комбіновані аплікації з листя та схематичних малюнків тварин.

Тематичне оздоблення вікна

Прикрашене вікно класного кабінету чи власної кімнати створить святкову осінню атмосферу. Пропонуємо зробити власноруч гірлянду або оригінальну фіранку, вирізавши з кольорового паперу різноманітні листочки.

Дерево

Техніка оріґамі широко розповсюджена в нашій країні, в той час як кірігамі, - мистецтво виготовлення паперових фігурок шляхом вирізання з подальшим загинанням відповідним чином, – залишається маловідомим. Ця більш кропітка техніка потребує неабиякої зосередженості, але результат того вартий!

Викристовуючи спеціальні шаблони та та додаючи різнокольорове листя чи квіти з паперу, у техніці кірігамі можна створити справжній шедевр!


Надихайтеся красою осені, створюйте разом з учнями яскраві роботи! Розвивайте творче мислення! Це цікаво та весело. До того ж вчить бачити надзвичайне у буденному!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter