У Європі День святого Валентина почали відзначати орієнтовно в XIII столітті, але в Україні він здобув популярність набагато пізніше – лише в 90-х роках минулого сторіччя. І зараз його люблять та з нетерпінням чекають як дорослі, так і діти. Зокрема й для того, аби порадувати близьких і друзів невеликими подаруночками, зробленими власноруч. 

Запропонуйте учням спробувати створити поробки, які стануть окрасою класу, будинку, а також – чудовим подарунком для друзів і рідних.

Оригінальні листівки (5 ідей)

Що не кажіть, а валентинки – вічний супутник Дня всіх закоханих. І отримувати їх приємно всім! Та й святковий настрій у такому випадку точно гарантовано. Найбільш традиційний варіант – листівка з сердечками, але чому б не пофантазувати і не дозволити собі проявити оригінальність? Наприклад, створивши листівку у вигляді цукерки чупа-чупс чи букету. Отримувач буде приємно здивований!

Сонечки-валентинки

Листівки у формі веселих сонячок точно порадують і учнів, які їх створюють, і тих, кому вони їх згодом подарують. Створення такої валентинки не займе багато часу і може стати чудовою розвагою під час години спілкування. До того ж для роботи потрібно мінімум матеріалів: кольоровий папір, маркери та ножиці. А ще таку поробку зможуть створити навіть наймолодші учні, особливо якщо матимуть заготовки.

Прикраси для настрою

Стильні паперові прикраси допоможуть не просто забезпечити святковий настрій, а й зробити день святого Валентина дійсно чарівним і незабутнім. Запропонуйте учням провести час весело і з користю, створюючи паперові гірлянди та різноманітний декор для приміщень. До того ж пропоновані поробки насправді дуже прості у виконанні і потребують наявності лишень найпростіших матеріалів, тож гарний настрій та чудовий результат (ще й без зайвих зусиль) гарантовано! 

Паперове серце

Ще один варіант простого та водночас стильного декору на честь свята. Оригінальне паперове серце стане справжньою окрасою шкільного класу чи будинку. До речі, зі створенням такої поробки чудово впораються і молодші школярі. 

Квіти у стилі Pop-up

Pop-up – техніка виготовлення об'ємних листівок та водночас повноцінний напрямок у мистецтві, повз якого просто неможливо пройти. І не варто! Покажіть учням, що вони можуть власноруч створити дещо дійсно неймовірне. Запропонуйте дітям зробити яскраву 3D листівку-валентинку з квіткою: нехай вони побачать, як це насправді просто, а все, що вам знадобиться, це кольоровий папір, ножиці та клей.

Серця у стилі Pop-up

Ще одна неймовірно стильна листівка, що точно сподобається вашим учням та допоможе подарувати приємні емоції близьким. Насправді вона зовсім не складна у виконанні, тож можна спробувати створити її разом із молодшими школярми (але, звісно, їм знадобиться невеличка допомога)

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter