Новини

Кожна громада матиме опорну школу

Україні потрібна сучасна розвинена інфраструктура. Таку тезу затвердив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час селекторної наради з керівниками ОДА.

Він зазначив, що існуюча інфраструктура застаріла і більше не відповідає потребам громадян, тож її необхідно реформувати. Це стосується багатьох сфер нашого життя, у тому числі і освіти. Так, усі об’єднані територіальні громади повинні мати власну опорну школу та шкільний автобус. 

«У програмі дій нашого уряду ми чітко сформулювали послуги, які гарантуватиме держава кожному українцю для комфортного та безпечного життя. Наприклад, у кожній ОТГ(об'єднаній територіальній громаді) має бути опорна школа та автобус, який буде підвозити школярів до неї. Кожна дитина має ходити в дитячий садок.»

                                                                                                                          Олексій Гончарук

Також Гончарук зазначив, що його команда вже почала працювати над питанням: для початку на карту країни було нанесено всі існуючі об’єкти інфраструктури. Наразі їх понад 110 тисяч, серед яких також є школи та дитячі садки. 

Нагадаємо, що опорні школи покликані покращити якість освіти в регіонах та скоротити кількість малокомплектних шкіл у невеликий селах. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter