Новини

Позашкільна освіта потребує змін: МОН пропонує громадськості обговорити проєкт Концепції розвитку

Міністерство освіти і науки України представило для громадського обговорення проєкт Концепції розвитку позашкільної освіти. Усі охочі можуть надсилати свої зауваження та пропозиції щодо цього документу до 25 листопада 2019 року на електронну адресу yurii.demediuk@mon.gov.ua.

Прийняття Концепції має сприяти якісному розвитку системи позашкільної освіти, а також вирішенню проблем доступності безперервної освіти для дітей і молоді. Важливість цієї системи полягає у тому, що вона має всі шанси стати міцним фундаментом для формування ключових компетентностей та постійного саморозвитку юних громадян України.

Документ визначає, що розвиток позашкільної освіти має здійснюватися за чотирма напрямами. Зокрема:

  1. Оптимізація управління позашкільною освітою (передбачає створення трирівневої моделі з чітким розподілом повноважень і сфер відповідальності).
  2. Трансформація системи позашкільної освіти (її орієнтація на потреби та інтереси здобувачів освіти, територіальну наближеність і фінансову доступність).
  3. Забезпечення якості позашкільної освіти.
  4. Застосування комунікаційної стратегії з популяризації позашкільної освіти та її провайдерів.

Проєкт Концепції буде запропонований до прийняття Колегією МОН. Документ не є нормативно-правовим актом, а виконання його засад потребує розроблення та затвердження Стратегії розвитку позашкільної освіти, а також внесення змін до законодавства України (зокрема й у Закон «Про позашкільну освіту»).

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter