Новини

«Лайфхаки з української мови»: новий неймовірний конкурс від «На Урок»

Сьогодні, 21 лютого, весь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Пропонуємо зробити святкування цікавим, активним, пізнавальним та справді небанальним! А щоб воно дійсно стало таким, долучайтеся до нового цікавого та дуже корисного конкурсу «Лайфхаки з української мови».

Українська мова має багату та складну історію. Її спотворювали, переслідували, забороняли. І навіть зараз не все так просто та чудово, як би нам хотілося. Саме для того, аби популяризувати українську мову, зробити її мовою повсякденного спілкування дітей та підлітків, допомогти їм відшукати та викорінити русизми й суржик, ми й проводимо цей конкурс. 

Конкурс розрахований на учнів 1-11 класів і покликаний допомогти дітям покращити рівень володіння українською мовою. Завдяки участі в конкурсі, діти дізнаються:

  • що таке фемінітиви та як правильно їх утворювати;
  • як правильно наголошувати іншомовні слова (то все ж так лАте чи латЕ?);
  • що таке «суржик» та як говорити правильно;
  • що таке академічна доброчесність і чому вона важлива;
  • що таке «калька»;
  • що не так із дієсловом «давайте».

І це далеко не все! А ще ми розробили цікаві інтерактивні завдання та доповнили їх величезною кількістю стильних авторських ілюстрацій. Школярам точно не буде нудно! Навпаки, вони зможуть ознайомитися із серйозними речами у простому та цікавому форматі. До того ж в основі завдань – не шкільна програма з української мови, мова йде про живе реальне спілкування. 

Неодмінно запропонуйте своїм учням долучитися до пізнавального конкурсу. Реєстрація триває з 16 лютого до 15 березня, а доступ до завдань буде відкрито одразу після реєстрації. Конкурс безкоштовний, тож неодмінно захочуйте кожного учня взяти в ньому участь!

Мета нашого конкурсу – не оцінити рівень знань школярів, а доповнити їхні знання, тож ми заохочуємо кожного учасника, незалежно від результатів конкурсу. Переможці будуть нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів, а решта отримає іменні сертифікати. А кожен учитель, чиї учні візьмуть участь у конкурсі, отримає подяку, яка стане підтвердженням його професійної активності та доповнить учительське портфоліо.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter