Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства створило методичні рекомендації закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти. Відповідний лист МОН направило місцевим департаментам освіти.
У методичних рекомендаціях можна знайти інформація щодо:
- розроблення тендерної документації;
- особливостей здійснення закупівель продуктів харчування, кейтерингових послуг та послуг їдалень;
- встановлення кваліфікаційних критеріїв для учасників закупівель;
- переліку документів, які необхідні для підтвердження відповідності встановленим кваліфікаційним критеріям.
Ці рекомендації мають підвищити ефективність закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти. А також – забезпечити дотримання принципів здійснення публічних закупівель.
Рекомендації було розроблено для того, щоб допомогти засновникам закладів освіти організовувати та проводити процедури закупівлі з дотриманням принципів:
- максимальної економії, ефективності та пропорційності;
- добросовісної конкуренції, відкритості та прозорості на всіх стадіях закупівель;
- недискримінації учасників процедури закупівлі та рівного ставлення до них;
- об’єктивного та неупередженого визначення переможця процедури закупівлі;
- запобігання корупційним діям і зловживанням.
Мінекономіки планує провести вебінар із питань застосування Методичних рекомендацій. Запитання щодо застосування рекомендацій, відповіді на які буде висвітлено під час вебінару, можна поставити до 20 листопада 2020 року за посиланням.
Щоб залишити свій коментар, необхідно зареєструватись.