Новини

«Живі письменники: як популяризувати читання серед дітей

28 жовтня стартував другий сезон всеукраїнської акції «Живі письменники» від Українського інституту книги, «Простору української дитячої книги "BaraBooka"», НЦ «Мала академія наук України» та продакшну «Videohead». 

«Живі письменники» мають на меті популяризувати читання серед учнів початкових класів. Головне завдання проєкту – продемонструвати, що твори української літератури цікаві, актуальні й охоплюють проблематику сьогодення. Тим паче, що багато письменників, яких вивчають у школі, є нашими сучасниками, які розповідають про реальність. 

Другий сезон «Живих письменників» складатиметься з 10 коротких відео. У них письменники розкажуть про своє дитинство, героїв своїх книжок та історії їх створення, а також прочитають уривки творів. Учні зможуть дізнатися більше про цікаві книги сучасних авторів та побачать, хто живе «за палітуркою».

Цього разу героями роликів стали такі дитячі письменники:

  1. Катерина Єгорушкіна
  2. Марина Павленко
  3. Катерина Міхаліцина
  4. Зірка Мензатюк
  5. Олеся Мамчич
  6. Наталка Малетич
  7. Оксана Кротюк
  8. Анатолій Качан
  9. Валентина Вздульська
  10. Юрко Бедрик

Відео будуть опубліковані на офіційних сторінках акції «Живі письменники» та УІК у ютубі та фейсбуці. Також користувачі отримають доступ до додаткових та методичних матеріалів, а саме – порадника «Помічник учителя». Він допоможе педагогам ефективно підготуватися до занять, запропонувати дітям різні варіанти взаємодії з отриманою інформацією. 

 

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter