Новини

Модель НМТ-2023: українська мова, математика та один предмет на вибір

Єдиним інструментом для вступу до закладів вищої освіти є Зовнішнє незалежне оцінювання, але, враховуючи безпекову ситуацію, цьогоріч випускники знову складатимуть Національний мультипредметний тест. Про це на брифінгу, присвяченому презентації моделі вступної кампанії у 2023 році, повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Отже, НМТ складатиметься з:

  • двох обов'язкових предметів – українська мова та математика;
  • одного предмета на вибір – історія України, іноземна мова (англійська, німецька, французька, іспанська), біологія, хімія, фізика.

Усі предмети складатимуться в один день, а сам тест триватиме 180 хвилин. У межах цього часу випускники мають впоратися з трьома блоками запитань з обраних ними предметів. Цей час діти зможуть розподілити на свій розсуд.

«Ми хочемо, щоби абітурієнти проявили свої найкращі здібності. Тому буде два обов'язкові предмети (українська мова і математика) та один на вибір».

                           Голова Комітету ВР з питань освіти, науки та інноваці Сергій Бабак

Реєстрація для складання НМТ розпочнеться у квітні. Наразі планується проведення двох сесій тестування: основної і додаткової. Основна проходитиме в червні, а додаткова запланована на червень – липень. У додатковій сесії зможуть узяти участь ті вступники, які з поважних причин не склали тестування під час основної.

Випускники, які тимчасово перебувають за кордоном, але бажають здобувати вищу освіту в Україні, матимуть можливість скласти НМТ у спеціально створених екзаменаційних центрах у багатьох країнах світу.

Представники пільгових категорій, зокрема випускники з тимчасово окупованих та нещодавно деокупованих територій, зможуть обрати дистанційну модель для вступу. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter