Новини

МОЗ затвердило нові заходи безпеки для дитячих таборів

Міністерство охорони здоров'я України затвердило нові протиепідемічні заходи в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину. Документом визначено перелік заходів, які мають виконувати суб’єкти, відповідальні за влаштування та утримання дитячих таборів.

Так, цього року рекомендовано:

  • організовувати прийом дітей, які проживають в межах регіону, де розташовано заклад;
  • проводити прийом дітей за наявності довідки про відсутність контакту з інфекційними хворими (довідка має бути видана не пізніше, ніж за 3 дні до заїзду);
  • проводити щоденний температірний скрінінг дітей.

Персонал дитячих таборів має обов'язково використовувати засоби індивідуального захисту. Також дозволяється відвідування таборів батьками, але за умови використання захисник масок або респіраторів.

У закладах відпочинку цього року заборонено використовувати багаторазові рушники та м'які іграшки, також забороняється проводити батьківські дні та масові заходи в закритих приміщеннях за участі запрошених осіб. 

Також МОЗ рекомендує обмежити кількість дітей у загонах, за можливості відмовитися (чи обмежити) заняття та ігри, що потребують використання багаторазового додаткового інвентарю дітьми чи передбачають безпосередній фізичний контакт. Натомість пропонується надавати перевагу активностям на відкритому повітрі, 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter