Новини

МОН: основним завданням є технічне забезпечення закладів освіти та розвиток цифрової грамотності освітян

Технічне забезпечення закладів освіти та цифрова компетентність освітян є одним із ключових пріоритетів Міністерства освіти і науки України. Про це повідомив заступник міністра освіти з питань цифрового розвитку і цифровізації Артур Селецький під час спілкування з представниками міжнародних організацій, ініціатив та проєктів в межах засідання Секторальної робочої групи. 

Зараз триває підготовка проєкту Концепції цифрової трансформації освіти і науки України, яка стане візійним документом цифрового розвитку сфери. Також осоливу увагу було приділено Всеукраїнській школі онлайн, закупівлі мультимедійного обладнання та забезпеченню високошвидкісним інтернетом закладів освіти в сільській місцевості.

«У взаємодії з міжнародними партнерами МОН показало значні результати в розвитку цифрової освіти. Ми створили платформу “Всеукраїнська школа онлайн” для учнів 5-11 класів. Започаткували державні та безкоштовні електронні журнали та щоденники. З метою технічного забезпечення освітнього процесу виділено 980 млн грн на закупівлю ноутбуків для вчителів. Близько 400 млн грн – на мультимедійне обладнання. На сьогодні технічне забезпечення та цифрова компетентність освітян є основними завданнями».

                             заступник міністра освіти і науки України Артур Селецький

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter