Новини

МОН про оплату праці педагогічних працівників: встановлення нових умов оплати знову відкладається

Дії постанови Кабміну № 822 «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки» знову буде заморожено. На цей раз – до 31 грудня 2021 року. Проєкт відповідного рішення вже готується представниками МОН, Мінекономіки, Мінфіну та Мін'юсту. Причина нового  відтермінування постанови – відсутність неінфляційних джерел фінансування. Про це повідомляє МОН.

Нагадаємо, постанова №822 мала встановити нові умови оплати праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників. Вона передбачала поступове (до 2023 року) підвищення посадового окладу працівників до рівня 4 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, як це і передбачено законодавством.

Також Міносвіти нагадує, що 4 вересня на засіданні Кабінету Міністрів України було схвалено проєкт Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік», яким передбачено фінансування галузі освіти у сумі 173,8 млрд гривень, що на 34 млрд гривень більше, ніж у 2020 році.

Проєктом Держбюджету передбачено, що посадовий оклад працівника першого тарифного розряду змінюватиметься двічі: з 01 січня він становитиме 2 670 грн, з 01 липня – 2 893 грн.

Тому з січня 2021 року посадові оклади працівників галузі освіти і науки збільшаться на 20%, а з липня – ще на 8,3%. Як зазначає Міністерство фінансів України, бюджет 2021 року є збалансованим і фінансово забезпеченим. Тобто кошти на таке збільшення посадових окладів і заробітних плат – передбачені.

Також у МОН наголошують на тому, що відтермінування постанови КМУ № 822 не передбачає змін в умовах оплати праці педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників, що діють на сьогодні. Мова йде про встановлення доплат, надбавок, підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати).

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter