Новини

Василь Дяків переміг на Global Teacher Prize

Учора, 3 жовтня, країна нарешті дізналася ім'я переможця премії Global Teacher Prize Ukraine 2020! Ним став учитель історії, громадянської освіти та основ здоров'я Василь Дяків. Переможець отримав не лише визнання освітянської спільноти, а й 250 тисяч гривень, поїздку на найбільшу освітню подію Global Education and Skills Forum та один рік безкоштовного навчання від організатора премії – «Освіторії».

Журі мало обрати переможця з майже 3000 претендентів. І це був непростий шлях! І от переможця обрано. 

«Учителі важливі! Я дякую Богу, що дав мені це покликання – любити дітей, бути вчителем. Я дякую діям, адже вчитель без дітей — це не буде вчитель, це буде людина, яка просто виконує свої обов’язки. Я дякую сім’ї, тому що це одна з найважливіших цінностей для будь-кого з нас. І я дякую силі нашої команди».

                                               Василь Дяків

Але це ще не все! Окрім переможця нагороди отримали й інші педагоги. Так, народним улюбленцем 2020 став учитель початкових класів Андрій Олійник з міста Кам’янське Дніпропетровської області (за нього під час голосування у межах спецпроєкту ТСН віддали свої голоси 40 тисяч осіб). Серед інших лауреатів преміїї – Наталія Зима, найкращих учитель хімії 2020, а найкращим учителем фізкультури цього року Віталій Мушинський. 

Переможцем у номінації «Здійснення мрії» стала вчителька Тетяна Лугіна з міста Яготин на Київщині, а Наталія Мосейчук винагородила одразу двої педагогів. Це  Олег Швед, учитель української мови та літератури у Львівському «Охматдиті», та Вікторія Щербакова, вчителька початкових класів, місто Кролевець, Сумська область.

Крім того перемогу в номінації «Вчитель громадянської освіти» здобула Леся Юрчишин, а вчителем-новатором 2020 став Іван Верещака, викладач інформатики та астрономії із села Чулаківка, Херсонська область.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter